TV-sztárok

Meghalt Nagy Alfréd színész

A Tamási Áron Színház színművésze, Nagy Alfréd 42 éves volt.

Hosszú éveken át tartó betegsége után, életének 43. évében hétfőn reggel elhunyt Nagy Alfréd, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze – közölte a szomorú hírt a teátrum.

Nagy Alfréd színművész (Fotó: Tamási Áron Színház)

Nagy Alfréd színművész (Fotó: Tamási Áron Színház)

Nagy Alfréd – vagy ahogy kollégái szólították: Frédi – meghatározó művésze volt a Tamási Áron Színháznak, nemcsak emlékezetes alakítások hosszú sora fűződik a nevéhez, hanem fontos közösségépítő szerepet is játszott a társulatban.

„Mindnyájunk lelkében hatalmas űr maradt utána, emlékét megőrizzük, művészi alázata, elkötelezettsége példaértékű marad számunkra”

– írja búcsúztatójában a színház.

Betegségéről a színész egy korábbi interjúban úgy fogalmazott a Játéktér.ro-nak: „Egyre inkább a jelenben élek. Értelmetlen rágódni a múlton, és spekulálni a jövőn. Persze ezt mind csináltam én is, agyaltam eleget, és annak is megvolt a szerepe, de egy ideje úgy érzem, nincs szükség az okoskodásra, a nagy elméletekre… élni kell.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top