TV-sztárok

Meghalt Chrudinák Alajos

Chrudinák Alajos, a Panoráma című műsor egykori főszerkesztője március 29-én lett volna 83 éves.

Vasárnap este a Duna Televízióban adásba került a Chrudinák Alajosról szóló portréfilm, a „Magyar szemmel – Ahogyan Chrudinák Alajos látta a világot”, amely a következő mondattal indult: „Mátrai otthonában, január közepén kerestük fel a legendás televízióst, Chrudinák Alajost, aki több mint 15 éve ide vonult vissza a feleségével. Egy néhány perces kisfilmhez készítettünk vele egy rövid interjút, akkor még nem gondoltuk volna, hogy utoljára ül a kamera elé”. Mint ebből a felvezetésből kiderül, a portréfilm valójában egy, tőle elbúcsúzó portréfilm, amit a Duna Televízióban éppen a születésnapjához időzítve sugároztak.

Smagpictures.com / Story-Best x

Fotó: Smagpictures.com / Story-Best x

Az elmúlt hetekben ugyan megjelentek olyan bizonytalan értesülések, miszerint elhunyt a legendás külpolitikai újságíró, televíziós, most azonban sajnálatos módon bizonyosság vált a halálhíre. Chrudinák Alajos, a Panoráma című műsor egykori főszerkesztője március 11-én elhunyt. Március 29-én lett volna 83 éves – írja a Magyar Nemzet.

Chrudinák Alajos oknyomozó újságíróként vált ismertté. A hatvanas évek végétől visszavonulásáig számtalan riport-dokumentumfilm került ki a kezei közül. Munkásságát Monte-Carlóban Arany Nimfa díjjal ismerték el.

Az adásba került „Magyar szemmel – Ahogyan Chrudinák Alajos látta a világot” című portréfilmben az életéről, a hivatásáról mesélt a neves televíziós, és arról, hogy kiből lehet jó tévés szakember. A portréfilmben archív részletek segítségével is megelevenedtek a közel három és fél évtizedes pályafutásának legemlékezetesebb pillanatai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top