TV-sztárok

Mága Zoltán: „A saját anyagi tartalékaimból fedezem az irodai alkalmazottak, a szimfonikus és cigányzenekar művészeinek munkabérét, ameddig bírom”

Mága Zoltán fizet, amíg tud.

A koronavírus kapcsán a kormány első intézkedései között volt, hogy a rendezvények megtartását megtiltja. Emiatt a zenészek, színészek, színpadi emberek és a háttérben dolgozók munka nélkül maradtak, azóta is bizonytalanságban élnek, hogy vajon mikor tudnak újra pénzt keresni. Mága Zoltán sok embert foglalkoztat, ám most megnyugtatta őket, hogy amíg bírja anyagilag, a saját tartalékaiból fizeti őket.

„(…) A közös felelősségvállalás és áldozathozatal jegyében elsőként is szeretném biztosítani minden irodai munkatársamat arról, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet idején is megkapja a munkabérét. Ideiglenesen arra kértem a kollégáimat, hogy a legszükségesebb, halaszthatatlan munkákat továbbra is otthonról végezzék el, ezzel is óva saját családjukat, közösségüket, és természetesen az állampolgárokat az esetleges fertőzés lehetőségétől. A zenekarunk igazgatójával egyeztetve szeretném tájékoztatni a munkaviszonyban foglalkoztatott zenész kollégáinkat, hogy mindenki határidőre megkapja a munkabérét. Ezzel is próbálunk segíteni a családot fenntartó zenészeinknek, gondolva arra is, hogy hamarosan itt lesznek a húsvéti ünnepek. Sajnos idehaza és a világ számos pontjára tervezett koncertjeinket le kellett mondanunk, és bizonytalan, hogy ezeket az előadásokat mikor tudjuk, vagy egyáltalán meg tudjuk-e majd rendezni. Az biztos, hogy az előttünk álló hetek, hónapok mindenki számára nehezek lesznek. Mivel az előttünk álló időszakban bevételre, jegyeladásokra nem számíthatunk, a saját anyagi tartalékaimból tudom csak fedezni az irodai alkalmazottak, a szimfonikus és cigányzenekar művészeinek munkabérét, ameddig bírom” – írja a Facebook-oldalán Mága Zoltán.

Olvass még Mága Zoltánról az nlc-n:

Mága Zoltán (Fotó: Facebook)

Mága Zoltán (Fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top