nlc.hu
TV-sztárok

Akkor és most a Karate kölyök szereplői

Akkor és most: így néznek ki ma a Karate kölyök főszereplői

Idén 36 éves a Karate kölyök és sajnos nem minden szereplő él már. Mutatjuk, hogy néz ki ma Daniel LaRusso és Johnny Lawrence!
karate kölyök

Az 1984-ben bemutatott Karate kölyök igazi klasszikus lett, és nem csak abban az évben aratott nagy sikert, hanem a kilencvenes években is rendszeresen játszották nálunk is a tévék.

A történet szerint egy középiskolás srác, Daniel LaRusso (Ralph Macchio) új városba költözik édesanyjával, szerény körülmények között élnek. Daniel iskolai zaklatás áldozata lesz, pláne azután, hogy összebarátkozik és beleszeret Ali Mills-be (Elisabeth Shue), aki sikeres pom-pom lány és az iskola egyik menő fiújának, Johnny Lawrence-nek (William Zabka) az exe.

Johnny képzett karatés, mestere a gátlástalan és agresszív Cobra Kai edző, John Kreese (Martin Kove), aki még bátorítja is a fiút és társait Daniel zaklatásában.

A fiatal srácnak azonban lesz egy igaz barátja, a lakóépületük karbantartója, a kedves természetű és szerény, okinavai férfi, Kesuke Miyagi (Noriyuki ‘Pat’ Morita). Az idős úr is karate mester, ám eleinte nem akarja tanítani a fiút, inkább békítené az iskolatársaival. Amikor látja, hogy ez nem megy, arra kéri a Cobra Kai vezérét, hogy versenyen mérkőzzenek meg a fiúk, addig hagyják békén Danielt. Kreese ebbe belemegy és megkezdődik Daniel nem mindennapi testi és lelki felkészülése.

A filmnek két folytatása és remakje is lett, 2018-ban pedig a Youtube-on debütált a Cobra Kai vígjáték-drámasorozat, amely a főszereplőkről szól, 34 évvel később. A sztori alapján Daniel sikeres apa lett, de nehezen dolgozza fel mestere halálát, Johnny pedig továbbra is szenved, ezért újra nyitja a Cobra Kait. Sajnos Miyagi ebben már nem vehetett részt, Pat Morita 2005-ben elhunyt.

Mutatjuk, hogy néznek ki most a sikerfilm főszereplői:

Ralph Macchio - Daniel LaRusso
Megnézem
Összes kép (5)

(Kiemelt kép: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Az időgép nem áll meg:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top