nlc.hu
TV-sztárok

Rory Gilmore expasijai

Bártulajdonos, rendező és munkamániás – ez lett Rory Gilmore fiúiból a Szívek szállodája után

Tény, hogy a Szívek szállodája mindhármuk életében fontos állomás volt, de mostanra Jared, Milo és Matt is rég maga mögött hagyta a sorozatbeli karakterét.

Miután a Netflix négy évvel ezelőtt négy rész erejéig újraélesztette a Gilmore Girls, vagyis a Szívek szállodája lehengerlő anya-lánya párosát, a rajongók újra lehetőséget kaptak, hogy néhány hónapig ismét azon marják egymást, vajon melyik volt pasija illik/illett a leginkább Roryhoz. Meglepő, de a sokakat feszítő kérdésre végül nem a rajongók, és nem is a készítők adták meg a választ, hanem épp az egyik expasi, Milo Ventimiglia. A színész, aki a sorozat második évadától kezdve alakította Luke balhés unokaöccsének, Jess Marianónak a karakterét, egy interjúban zárta rövidre a kérdést, mikor elmondta, szerinte egyik srác sem való Roryhoz. „Ők mindannyian Rory múltjának a részei. Az embereknek pedig, legfőképp a Roryhoz hasonló fiatal lányoknak, időről időre tovább kell lépniük” – tette hozzá.

Azt talán sosem tudjuk meg, Rorynak hogyan és mennyiben sikerült ez a bizonyos továbblépés, az azonban biztos, hogy 2016 óta a stáb minden tagjának, így többek között Rory három expasijának (Jared Padalecki, Milo Ventimiglia és Matt Czuchry) is sikerült végleg maga mögött hagynia Stars Hollow-t.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🚶🏼🚶🏻🚶🏻

Matt Czuchry (@czuchrym) által megosztott bejegyzés,

Jared Padalecki megjárta a poklot, hogy ma boldog családapa lehessen

Jared Padalecki még igencsak kezdő színész volt, mikor 2000-ben megkapta Dean Forester, vagyis Rory első igazán komoly pasijának szerepét a Szívek szállodájában. Azt mondja, a sorozatban eltöltött 63 epizódnyi idő alatt rengeteget tanult; nemcsak a színészetről, hanem az emberekről is. Az pedig, hogy végül a Gilmore Girlsnek köszönhetően egy világ tanulta meg a nevét, már tényleg csak a ráadás.

Jared Padalecki nevét egy világ tanulta meg a Szívek szállodájának köszönhetően.

Jared Padalecki nevét egy világ tanulta meg a Szívek szállodájának köszönhetően (Kép forrása: IMDb)

Jared, aki a Gilmore Girlst követően megmutathatta magát többek között a Vészhelyzetben is, 2005-ben kapta meg élete szerepét az akkor induló Odaát (Supernatural) című sorozatban: immár 15. éve alakítja a démonvadász Sam Winchester karakterét. Ennek a sorozatnak is rengeteg mindent köszönhet; többek között Genevieve Cortesét is, akit 2010-ben vett feleségül, és akivel három gyermeket nevelnek: 2 kisfiút és egy kislányt.

Azt írtuk, Jared megjárta a poklot, hogy ma boldog és teljes életet élhessen, és ezzel egyáltalán nem túloztunk. A színész, aki legutóbb azzal került címlapokra, hogy elpáholt valakit az egyik saját tulajdonú bárja előtt, évek óta nyíltan beszél arról, hogy mentális problémákkal, szorongással és depresszióval küzdött. Az Eonline-nak adott interjújában elmondta, azért beszél erről őszintén, mert szeretné felhívni mások figyelmét arra, hogy nincsenek egyedül a problémával.

 

„A szórakoztatóipar ilyen szempontból kemény dió. Hiába vesz körül tucatnyi ember, ha fejben magányos vagy. Én gyakran éreztem magam nagyon egyedül, miközben a valóságban rengeteg barátom és haverom volt – nyilatkozta, majd hozzátette, miután először beszélt a mentális problémájáról, sok kritikát kapott. – Mintha a tény, hogy színész vagyok, vagy az, hogy van munkám, védőpajzsot jelentene a depresszió ellen. Ez nem olyasvalami, ami eltűnik, ha kihúzod magad és bátor arcot vágsz” – nyilatkozta Jared, aki a közelmúltban jótékonysági kampányt is indított a mentális betegségek tabusítása ellen.

Milo Ventimiglia, aki háromszor majdnem otthagyta a színészetet  

Kétségtelen, hogy Rory három exe közül a Milo Ventimiglia alakította Jesst volt a legnehezebb megkedvelni: klasszikus rosszfiú volt, kamaszos hisztikkel, arról már nem is beszélve, hogy Rory mellette érezhette magát a legkevésbé biztonságban. Mégis, a végén épp Jess karaktere volt az, aki mindent egybevetve a legtöbbet tette Roryért:

  • neki köszönhetően tért vissza a Yale-re,
  • és az ő biztatására kezdte megírni a Gilmore-lányok történetét is.

Nyílt titok volt, hogy Rory és Jess nem csak a sorozatban, de a való életben is jól kijött egymással: Milo és partnernője, Alexis Bledel négy évig, 2002-től a sorozat 2006-os befejezéséig jártak együtt. Ha Milo Ventimigliát kérdezzük arról, hogy „Roryt” leszámítva, mi volt a közös benne és a sorozatbeli karakterében, azt válaszolná: a könyvek. „Jess is és én is szeretünk olvasni.”

A három exe közül Jess tette a legtöbbet Roryért.

A három exe közül Jess tette a legtöbbet Roryért (Kép forrása: IMDb)

És még? Ezen túlmenően Milo mérhetetlenül hálás volt Jessnek. Leginkább azért, mert a szerep mentette meg attól, hogy egy kaliforniai autószerelő iskolában kelljen autószerelést tanulnia. Na nem mintha bármi baj lenne a kétkezi munkával, csak a Szívek szállodáját, a Hősöket és a Rólunk szólt is nehéz elképzelni Ventimiglia nélkül. A színész egyébként a People és az Entertainment Weekly főszerkesztőjének árulta el, nem az autószerelős kitérő volt az első és nem is az utolsó alkalom, hogy megpróbált hátat fordítani a színészetnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Home away from home. Hollywood, CA. MV

Milo Anthony Ventimiglia (@miloanthonyventimiglia) által megosztott bejegyzés,

Másodszor a Szívek szállodáját követően akart kiszállni; akkor a Hősök húzta ki a pácból, harmadszor pedig a Rólunk szól, vagyis a This Is Us. Még mielőtt megkapta volna Jack Pierson szerepét, arra gondolt, hogy elhagyja az Egyesült Államokat. „Az járt a fejemben, hogy mielőtt belepusztulok a tehetetlenségbe, itthagyom ezt az országot. Kettős állampolgárságom van: otthon vagyok Olaszországban is. Azt gondoltam, eladok mindent, elrepülök Rómába, veszek egy mocit és addig megyek, amíg nem találok egy farmot, ahol dolgozhatok. Addig megyek, míg új életet nem kezdhetek valahol nagyon messze.” Most már persze eszében sincs utazni, sőt, ha hinni lehet a pletykáknak, Ventimigliát, aki rendezőként is kipróbálta már magát, hamarosan az Evel című film főszereplőjeként láthatjuk viszont.

Matt Czuchry, akiből egy szépségverseny csinált színészt

„Ügyvédnek készültem, de valami, valahol, valamikor nagyon félrement”vallotta be a Today műsorvezetőinek Matt Czuchry nem sokkal azután, hogy szerepet kapott a Rezidens című sorozatban. Az amerikai színész, aki 2004-től 2007-ig alakította Rory Gilmore egyetemista szerelmét, Logan Huntzbergert, a sorozat óta gyakorlatilag megállás nélkül dolgozik: 2009-től 2016-ig A férjem védelmében című sorozat állandó szereplője volt, most pedig a Rezidens stábjával dolgozik immár második éve.

Logan Huntzberger a későbbiekben is fontos szerepet játszik majd Rory életében?

Logan Huntzberger a későbbiekben is fontos szerepet játszik majd Rory életében? (Kép forrása: IMDb)

Azt mondja, gyerekkorától kezdve rajongott a történetmesélésért, és imádott különféle karakterek bőrébe bújni, arra azonban álmában sem gondolt, hogy egyszer majd a gyerekkori hobbija lesz a hivatása is. „Az egyetemet történelem és politikatudomány szakon kezdtem el, de szívből gyűlöltem. A jegyeim mondjuk nem voltak rosszak, de pontosan tudtam, hogy a tudomány az nem az én világom” – vallotta be, majd hozzátette, az életét egy szépségverseny, egész pontosan a Mr. College of Charleston változtatta meg.

„Nem azért neveztem be, hogy megbizonyosodjak arról, hogy tényleg jól nézek ki. Azért indultam, mert a győztesek lehetőséget kaptak arra, hogy a legjobbaktól tanulják a színészmesterséget. Tudtam, hogy ez az én utam, és tudtam, hogy ha jól csinálom, akkor az egész életemet megváltoztathatja.” És Czuchrynak igaza lett. Röviddel a képzés után megkapta élete első sorozatszerepét, méghozzá rögtön a Gilmore Girls sikersorozatában. „Akkor még sokat bakiztam és rengeteg segítségre és türelemre volt szükségem a stábtagoktól. Szerencsére a csapat nyitott volt egy abszolút kezdőre, én pedig nyitott voltam tanulni, így végül jól kijöttünk egymással. Életem egyik legfontosabb állomása lett Stars Hollow.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Matt Crush Monday! 💙 || #mattczuchry #loganhuntzberger #caryagos

Matt Czuchry (@loganhuntzberger) által megosztott bejegyzés,

Talán pont a munkamániája miatt Matt meglehetősen visszafogott életet él; és bár mindennél jobban óvja magánéletét a kíváncsi szemek elől, a jól értesültek tudni vélik, hogy Kate Bosworth óta senkivel sem randizott komolyabban.

Olvass még többet a Szívek szállodájáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top