nlc.hu
TV-sztárok

Mary Berryt lovaggá ütik

Lovaggá ütik Mary Berryt, a sütikirálynőt

Dámának lenni tényleg csak hab a tortán.

Közzétették a brit királynő, II. Erzsébet születésnapja alkalmából kitüntetetteket és a BBC hírül adta, lovaggá ütik Mary Berryt. A több mint hat évtizedes pályafutása során a 85 éves Mary Berry elnyerte a briteknél a „nemzeti kincs” státuszt, a mostani kitüntetést pedig a tévézésben, a konyhaművészetben és a jótékonyság területén végzett munkájával érdemelte ki.

Mary Berry lovag lett (Fotó: Wikipédia)

Mary Berry lovag lett (Fotó: Wikipédia)

A friss „dame” úgy nyilatkozott, hogy hatalmas megtiszteltetés számára a díj, amit először el sem akart hinni. „Életem nagy részében szerencsés voltam, hogy a szenvedélyemnek hódolhattam, a tévén és a könyveimen keresztül főzni tanítani” – mondta a Sütimester zsűritagjaként Magyarországon is ismert Mary, akit egyszer azért tartóztattak le egy repülőtéren, mert kábítószernek nézték a nála lévő sütőport. 

Mary Berry amúgy nem ismeretlen a királyi család számára, tavaly karácsonykor például habcsókot készített Vilmos herceggel és Katalin hercegnével.

Még több Mary Berryről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top