TV-sztárok
Szponzorált tartalom

Párban vagy egyedül jobb főzni? Megfér egy konyhában a férfi és a nő?

A közös főzésnek legalább annyi előnye van, mint hátránya. Lehet romantikus, lehet vicces és persze, idegtépő is. Nálatok kié a konyhai főszerep?

Hogy fér meg egymás mellett a férfi és a nő életünk egyik legnépszerűbb színterén, a konyhában? Persze, nem mindegy, mekkora a konyha, de van, ahol nem létezik akkora tér, hogy elegendő lenne mindkét fél számára.

A Spektrum Home Piríts rám! című gasztro vetélkedőjében 6 héten keresztül 12 ismert sztárpár mutatja be, milyen is az, amikor a férfi magához ragadja a fakanalat – persze, mindezt egy csavarral: a feleség diktál, a férj csinálja, a végén pedig a vakon kóstolás dönti el, ki jut tovább. Nálatok hogy néz ki a konyhai együttműködés?

Piríts Rám! a Spektrum Home-on

A Piríts Rám! gasztrovetélkedőben sztárpárok mutatják meg, mennyire értik (vagy nem értik) a férfiak a nők nyelvét
Fotó: Spektrum Home

Ne légy láb alatt!

Te is úgy nőttél fel, hogy az volt a családi modell, hogy anyukád egy cseppet sem szerette, ha sertepertélnek körülötte a konyhában? Ha erre igen a válaszod, jó eséllyel te is tovább örökíted a hagyományt. De nem vagy egyedül, sokan gondoljuk úgy: a legnagyobb segítség az, ha miénk a tér, és nem botlunk bele senkibe.

Borozgatás, főzőcskézés

Persze, a közös főzést vonzóvá tudja az is tenni, ha lazára vesszük a figurát, és közben borozgatunk is. Az ilyen főzések gyakran (az étel iránti) érdeklődés hiányában elmaradnak, és a felénél feladjuk a konyhai műveletek érdemi részét. A legjobb, ha tartjuk a sorrendet: előbb a munka, aztán a lazulás! Persze, mi nem törünk fakanalat senki fölött sem!

Ki legyen a séf?

Ha ketten főztök, el kell dönteni, ki a séf, ami már önmagában sem egyszerű, ha a párod is szeretne alkotni. Persze, akkor könnyebb dolgod van, ha tudja is, hogy mit csinál, ha azonban csak a lendület és az önbizalom van meg, de a tárgyi tudás hiányzik, már más a helyzet.

„Több férfi séf van, mint női”

Ha a párod a fenti mondattal érvel, és benne valóban egy séf veszett el, akkor nyert ügyed van. Engedd el magad, végre, nem a tiéd az oroszlánszerep. Két dolgot azonban ne felejts el: ismerd el a főzőtudományát, és persze, beszéljétek meg, hogy innentől kezdve, melyik nap ki főz!

Kukta szerep

Ha rád esett a kukta szerepe, jó, ha egy dologból van nálad elegendő: nagy levegőből. Néha, még akkor is érdemes elszámolni tízig, ha azt gondolod, hogy az, amit a párod főzés címén csinál, az valójában értelmezhetetlen. Nézd a dolgok jó oldalát: időt töltötök együtt, és rendelni még mindig tudtok. Engedd szárnyalni a kreativitását!

Mosogatás

A mosogatás mindig sarkalatos pont, hiszen a tányérok, lábasok elmosását a legtöbb férfi valahogy nem tartja olyan dolognak, ami a főzéshez kapcsolódna. Ha közösen alkottok, akkor viszont itt a remek alkalom arra, hogy a párodat is bevezesd a mosogatás rejtelmeibe! Ki tudja, a végén még megszereti!

Kíváncsi vagy, hogyan főznek a sztárpárok a konyhában? Keleti Andi és a férje, Zoli, Dombi Rudolf és Noémi, valamint Winkler Robi és párja, Dia sem piskóta, ami a konyhai együttműködést illeti! Nézd meg őket a hétvégén a Piríts Rám! című gasztrovetélkedőben a Spektrum Home-on szombaton és vasárnap 18:00 órakor!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top