nlc.hu
TV-sztárok

Egy vagyont fizettek Darth Vader relikviáiért

Több mint 160 millió forintnyi összeg gyűlt össze Darth Vader relikviáiért

Tavaly vesztette életét Darth Vader alakítója, David Prowse. Most egy brit aukcióház elárverezte a színész Star Wars gyűjteményét, és elképesztő sok pénzt értek a Csillagok háborúja relikviák.

David Prowse élete a Star Wars volt: hiába csak a klasszikus trilógiában alakította Darth Vadert – testben, hangban nem – , egész életében Star Wars találkozókra járt, a rajongók pedig imádták az anekdotáit. Tavalyi halálát követően most egy bristoli aukciósházban kerültek kalapács alá a Star Wars gyűjteménye darabjai. A Birodalom visszavág eredeti forgatókönyve bizonyult a legértékesebb kikiáltási tárgynak, amiért 23 ezer fontot fizettek ki. Ehhez képest Prowse gyűjteményének maszkja „csupán” 2200 angol fontért kelt el – írja az index.

Részlet a Birodalom visszavágból (fotó: LucasFilm)

Részlet a Birodalom visszavágból (fotó: LucasFilm)

3100 fontot ért a fotó, amit Prowse készített Obi-Wan Kenobi alakítójáról, Alec Guinessről, amit a színész dedikált, és nagyon jól ment Mark Hamill fotója is, amire a színész azt írta, hogy „Davidnek. Számomra örökké Vader apa leszel”. Ezt 15 ezer fontért vásárolták meg. Prowse fénykardja 9000 fontot ért az aukción. A teljes bevételt az Alzheimer’s Research UK nevű szervezetnek adományozták jótékonysági céllal. David Prowse maga is Alzheimer betegséggel küzdött az élete utolsó évtizedében.

Még több Star Wars-t?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top