nlc.hu
TV-sztárok

Éremeső a kajak-kenusoknál

Magyar éremeső az olimpián: arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a kajakosok

Kopasz Bálint aranyat, Varga Ádám ezüstöt, Kozák Danuta és Bodonyi Dóra duója pedig bronzérmet szerzett a tokiói olimpián.

Parádés verseny után Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián. Kajak-kenuban most először indulhat egy nemzetből két egység is az adott számban, s a magyarok ezt remekül kihasználták.

Magyar Magyar éremeső az olimpián: arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a kajakosok

Az aranyérmes Kopasz Bálint (b) és az ezüstérmes Varga Ádám (j) a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjének végén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Ebben a számban a magyarok legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettek győzelemnek Hesz Mihály révén, de érmet is 1976-ban szereztek legutóbb, akkor Csapó Géza második lett. Olimpián mindeddig utoljára 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt, akkor 200 méteres mellúszásban Rózsa Norbert, Güttler Károly volt a sorrend az első két helyen.

De nem ez volt az egyetlen magyar érem kajak-kenuban, a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.

Magyar éremeső az olimpián: arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a kajakosok

A bronzérmes Bodonyi Dóra (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Ez a tokiói magyar küldöttség kilencedik dobogós helye, a mérleg most 3 arany, 3 ezüst és 3 bronz.

(MTI)

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top