nlc.hu
TV-sztárok

Olasz Anna negyedik nyíltvízi úszásban

Tokiói olimpia: Olasz Anna negyedik nyílt vízi úszásban

Olasz Anna negyedik lett a női nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyszámában a tokiói olimpián.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna negyedikként végzett a női nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyszámában a tokiói olimpia szerdai napján.

A 27 éves magyar úszónak ez a legjobb ötkarikás eredménye, Rióban ugyanebben a számban 14. volt.

Nagyon meleg volt, ezért a ritmusváltások és az előzések nehezek voltak, eleve tempót úszni sem volt könnyű, illetve a verekedést is jobban megéreztük. Az utolsó kör előtt még reménykedtem, hogy kijövünk itatni, de nem jöttünk, közben pedig mutatták, hogy nyolcadik vagyok. Ettől egy kicsit megnyugodtam, mert előzetesen azt a célt tűztem ki, hogy az első nyolc között végezzek

– értékelt az MTI-nek nagyon jókedvűen és mosolygósan Olasz Anna.

Olasz Anna

Olasz Anna kabalájával a női nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Olasz azt mondta, a hajrának a helyezése tudatában nem görcsösen vágott neki, valamint látta az előtte úszókon, hogy fáradtak, ezért tudott még négyet is előzni a célig.

„Motivált, hogy le tudom őket hagyni, és nem az van, hogy nekem kell előre menekülnöm, mert jönnek mögöttem” – fogalmazott, és hozzátette, szerinte a mostani mezőnyből Cunha „érdemelte meg legjobban” az olimpiai aranyat.

„Abból a szempontból nehéz úszás volt ez, hogy végig fájt, de általában minden 10 kilométer után úgy jövünk ki a vízből, hogy ez volt a legnehezebb versenyünk” – nyilatkozta Olasz, és elárulta, az eredetileg elképzelt taktikától egy kicsit eltért, de így is jól sikerült beosztani az erejét, és adott helyzetekben a legjobb döntéseket hozta.

Nyílt vízi úszás, női 10 km, olimpiai bajnok:

Ana Marcela Cunha (Brazília) 1:59:30.8 óra
2. Sharon van Rouwendaal (Hollandia) 0.9 másodperc hátrány
3. Kareena Lee (Ausztrália) 1.7 mp h.
4. Olasz Anna 4.0 mp h.

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top