nlc.hu
TV-sztárok

Szinetár Dóra repülőgépen szoptatott,

Szinetár Dóra repülőgépen szoptatott, fontos ügyre hívta fel a figyelmet a fotóval a színésznő

Szinetár Dóra szerint a nyilvános szoptatás terén is meg kellene találni az arany középutat.
Szinetár Dóra

Szinetár Dóra, az UNICEF jószolgálati nagyköveteként egy repülőgépen szoptatós fotót osztott meg az anyatejes táplálás augusztus 1-jei világnapja alkalmából. A 44 éves színésznő-énekesnő egy fontos kérdésben szeretne példát mutatni a fotóval.

Mint írja, a szoptatás témájában is egyre tolódik a szélsőségek felé a világ, de szerinte ezen a téren is az a legfontosabb, hogy találjuk meg az arany középutat, ami mindenki számára elfogadható.

Nem hiszek a villamosmegállóban a meztelen anyai mellek közszemlére tételének szükségességében, sem abban, amikor a nagycsoportos Pistike egy társaság közepén rángatja elő az anyukája cicijét, aki ezt hagyja. De egyáltalán nem érzem normálisnak, hogy ezek miatt a mások számára zavarba ejtő szélsőségek miatt általánosságban ki kellene jelenteni, hogy »ha szoptatni akarsz, csináld otthon«, vagy hogy »egyéves kor fölött a szoptatás felesleges és ízléstelen«…

– írta Szinetár Dóra.

Ő a nyilvános szoptatás terén is az egymásra figyelésben, a jó ízlésben, az egészséges szeméremben és az elfogadásban hisz.

A mellékelt fotó egy hónapja készült Spanyolország felé egy repülőúton, ami pont beleesett Benji délutáni alvás idejébe, de az utazás sok izgalmától úgy fel volt pörögve, hogy csak »egy cicivel« tudtam lenyugtatni, és elaltatni. Ám amint ezen a képen is látszik, úgy is meg lehet etetni egy kisbabát, vagy elringatni szoptatva egy kisgyereket, akár nyilvános helyen is, kellő takarásban, hogy az tényleg senkinek az érzékenységét ne zavarja

– fogalmazott Szinetár Dóra.

Mint írja, nagyon fontosnak tartja, hogy ha valaki szeretné szoptatni a babáját, és ezt diszkréten meg tudja tenni, akkor erről ne kelljen lemondani mások prűdsége miatt. Mert a szoptatás az egyik legcsodálatosabb ajándék és táplálék.

(Kiemelt kép: Instagram/Szinetár Dóra)

Szinetár Dóra az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top