nlc.hu
TV-sztárok

Öngyilkos lett Verónica Forqué

Öngyilkos lett a világhírű spanyol színésznő, Verónica Forqué

Meghalt Verónica Forqué négyszeres Goya-díjas spanyol színésznő.

Meghalt Verónica Forqué négyszeres Goya-díjas spanyol színésznő, Pedro Almodóvar spanyol filmrendező Kika című, 1994-es, világhírű filmjének címszereplője. Hírügynökségi jelentések szerint öngyilkos lett – írja az Index.

A nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnépszerűbb spanyol filmszínésznőjét hétfőn holtan találták a lakásán, miután nem reagált a barátai üzeneteire. A spanyol médiumok szerint a 66 éves színésznő az utóbbi időben depresszióval küzdött.

Verónica Forqué 1955-ben  született Madridban egy író anya és egy filmkészítő apa gyermekeként. Művészcsaládba született, a nagyapja zenész volt, a bátyja pedig filmrendező lett. Ő maga pszichológiát tanult, majd 17 évesen úgy döntött, hogy a színészet jobban érdekli. 

Spanyolország legjelentősebb filmes elismerését, a Goya-díjat kétszer a legjobb női főszereplőként, köztük Kikaként, kétszer a legjobb női mellékszereplőként kapta meg. Játszott színházban és tévéfilmekben is.

Verónica Forqué meghalt

Verónica Forqué meghalt (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top