nlc.hu
TV-sztárok

Danis Lídia őszintén beszélt a romák helyzetéről

Danis Lídia őszintén beszélt a romák helyzetéről

Legtöbben az Aranyélet rendőrfőhadnagyának szerepében ismerték meg Danis Lídiát.

A roma származású Danis Lídia, akinek alakításait és pályáját fiatal kora ellenére már sok díjjal elismerték, őszintén beszélt Bódis Krisztával, a Van helyed alapítvány alapítójával a saját sorsáról, színészi hivatásáról és a romák tarthatatlan helyzetéről Magyarországon – írja a Blikk.

Danis Lídia interjú

Fotó: Birton Szabolcs/solwee

„A roma származásomból fakadó negatív megkülönböztetések miatt mindig lentebbre pozicionáltam magam, és ettől sok esetben védtelen vagyok mindmáig. Romaként mindig úgy éreztem, hogy bizonyítanom kell, hogy én is vagyok olyan jó, mint ti. Szerencsémre ehhez az anyám olyan bázis volt és olyan háttér, hogy bármilyenek is voltak a körülmények, a Mindent adta, a Mindent! Az életem során ebből mégiscsak erőt merítettem, hogy túléljek. Ez a paradoxon viszont képessé tesz arra, hogy színészként meg tudom mutatni: az erős karaktereknek is van egy oldaluk, ami törékeny”mondta a színésznő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top