nlc.hu
TV-sztárok

III. Károlynak nem jósolt túl sok jót Nostradamus

III. Károlynak nem jósolt túl sok jót Nostradamus

Minden idők legismertebb látnokának elvileg 1555-ben megírta II. Erzsébet halálának pontos évét.

Remélhetően III. Károly nem hisz a jóslatokban, egyesek szerint ugyanis Nostradamus az Egyesült Királyság új királyának nem jövendölt túl hosszú uralkodást. Minden idők legismertebb látnokának írásai ráadásul Nostradamus egyik szakértője szerint olvashatóak úgy is, hogy nem a mostani trónörökös, Vilmos, hanem III. Károly kisebbik fia, Harry követi majd apját a trónon – írta meg a LADBible.

III. Károly király egy autóból néz kifelé. Az arca félig árnyékban van.

(Fotó: Paul ELLIS / AFP)

Mario Reading 2005-ben írt könyvet Nostradamus jóslatainak értelmezéséről, s ebben többek között az is jegyezte, hogy II. Erzsébet valamikor 2022-ben fog meghalni. Szerinte ezt a misztikus jós egy 1555-ben kelt versében jelezte előre, miként azt is, hogy III. Károly a kora miatt nem lesz sokáig a trónon. Uralma alatta az Egyesült Királyság egyre inkább széthull és helyébe olyan lép majd, akiről sohasem gondolták, hogy király lesz.  

Széles tömegek hisznek abban, hogy 16. században élt híres francia asztrológus előre megjósolt olyan történelmi pillanatokat, mint Napóleon vagy Hitler felbukkanását, a francia forradalmat, a világháborúkat vagy épp 9/11-et. 

Mint azonban arról egy korábbi cikkünkben írtunk, Nostradamus századokon átívelő sikere elsősorban a tudatos misztifikációnak köszönhető. Jövendölései, amelyeket négy- és hatsoros versekben írt meg, és százas csoportokra, úgynevezett centúriákra  osztott, nagyon kevés konkrétumot tartalmaznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top