nlc.hu
TV-sztárok

Pécsi Ildikó eltitkolt házassága

Pécsi Ildikó halála után kiderült, hogy volt egy eltitkolt házassága

Fogadott fia könyvet ír az életéről.

Péterfi L. Csaba, Pécsi Ildikó fogadott fia egy könyvet ír Úgy, ahogy volt címmel a színésznőről: több olyan hangfelvétele is van, amivel kapcsolatban Pécsi kikötötte, hogy csak a halála után hozhatja nyilvánosságra. Az egyik ilyen információ az volt, hogy a művésznőnek volt egy eltitkolt házassága.

„Ildikó történeteiben volt, amit nem értettem: miért nem ment hozzá a nagy szerelméhez, William Bukovihoz? Meglepő választ kaptam a kérdésemre: azért, mert akkor már volt egy férje. Soha nem mesélt erről, de rábukkantam a levelezésre, amiben Ildikó megírta a szüleinek, hogy feleség lett. Ez is nagyon rá vallott, hogy levélben tájékoztatta az édesanyját és az édesapját. Először azt hittem, rosszul vannak dátumozva a levelek. Aztán rájöttem, hogy nem: Ildikónak volt egy házassága még Szűcs Lajos előtt. Mit ne mondjak, sokkoló volt a felfedezés” – mesélte a BEST magazinnak Csaba.

Kiderült, az első férjet Szilágyi Sándornak hívták, de mindenki csak Nicknek becézte. Se veled, se nélküled kapcsolat volt, egészen addig, míg Pécsi megtudta, hogy a férfi eljegyzett egy másik lányt. Ekkor jött rá a színésznő, hogy beleszeretett a férfibe, és elérte, hogy felbontsa az eljegyzését, majd hozzá is költözött. 1960. június 9-én ment hozzá a rendezőhöz, és változtatta Szilágyi Sándornéra a nevét. 

„Érdekes belegondolni, hogy ha nincs ez a házasság, talán minden másképp alakul, talán hozzámegy Bukovihoz. Szűcs Lajos jókor volt jó helyen. Éppen akkor adódott a lehetőség, hogy elvegye Ildikót, amikor már jogi akadálya sem volt. Valószínűleg erről a házasságról Lajos bácsi sem tudott” – mondta a könyv írója.

További részletek a ma megjelent magazinban:

Lengyel Ferenc nagypapa lesz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top