nlc.hu
TV-sztárok

Damu Roland hagyatéka

8 millió forint adósság Damu Roland hagyatéka, amit kislánya örökölt

Damu Rolandnak hiába született három gyermeke, egyetlen örökösére, a hétéves Majára szállt a tetemes adósság, amelynek vaskos része az a tartozás, amit az ő – soha ki nem fizetett – gyerektartási összegei tesznek ki.

Megvolt a tavaly elhunyt Damu Roland hagyatéki tárgyalása. Hiába született a színésznek három gyermeke, a két idősebb fiút, Andort és Benjámint nem találta meg a közjegyző – írja a Blikk.

„Benjámint a hivatalos irat szerint örökbe fogadhatták, más néven élhet, nem találták, ahogy Andort sem. Roland édesapját is megkeresték, ám ő sem tartotta vele a kapcsolatot, lehet, hogy külföldön él. Így lett az egyetlen hivatalos örökös Maja” – mondta Katalin, a hétéves Maja gyámja.

A hétéves kislány azonban csupán adósságot örökölt Damu után, mégpedig nem is keveset.

„Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott Roland, ezt is megörökölte, valamint egy nagyobb, három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Roland egykori párja indított polgári peres eljárást. Erről csak annyit tudok, hogy Roland korábban több részletben kért pénzt a hölgytől, aki sikertelenül próbálta polgári peres úton visszaszerezni az összegeket” – mondta a gyám, aki évekig küzdött a gyerektartásért, de hiába tett rendőrségi feljelentést is, eredményt nem ért el. Maja viszont megörökölte a tartozásokat.

Damu Roland

Damu Roland kislánya lemond az örökségéről (Fotó: solwee)

„Természetesen Maja nevében lemondtam az örökségről, hiszen az gyakorlatilag csak tartozásból állt. A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges” – mondta a gyám.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top