nlc.hu
TV-sztárok

23 éves kép Varnus Xavér családjáról

Varnus Xavér a fiával és az édesapjával egy képen – ennek már 23 éve

Kisebbik fiával nagyon jó a kapcsolata, a nagyobbik gyermekével viszont alig beszél.

Varnus Xavér az utóbbi időben az orgonabotrányával került a címlapokra: a zenész nemrég vásárolt egy templomot, ahova orgonát akart építtetni, ehhez pedig felkért egy szakembert. Állítása szerint a szaki lelépett a pénzzel, az ígéreteit pedig nem tartotta be, ám – valószínűleg a nagy médiavisszhangnak köszönhetően – visszatért, és hamarosan nekilát a munkálatoknak.

Az orgonaművészről tehát leginkább a szakmája miatt hallhatunk, a magánéletéről régóta nem beszél. Xavérnak két házasságából két fia született, Nicholas és Daniel. Utóbbival évek óta nem tartja a kapcsolatot.

Varnus Xavér

Fotó: Schumy Csaba

„A nagyobbik fiammal soha nem kerültünk igazán közel egymáshoz. Emlékszem is, mi volt az a töréspont, amikor úgy éreztem, és valószínűleg ő is, hogy hosszú távon ez a történet nem fog közöttünk működni. 2006 környékén itt volt Európában egy egész nyáron át nálam és elmentünk Franciaországba autóval. Az volt a tervem, hogy felmegyünk a világ egyik legmagasabban fekvő katolikus templomába, ahol egy nagyon különleges orgona áll. Ahogy haladtunk az Alpok borzalmas útjain felfelé, láttuk, ahogyan kerékpárversenyzők tréningeznek. Én amolyan pesties, városlakós elborzadással mondtam, hogy micsoda elmebaj, hogy ők harmincöt fokban tekernek. Ebből aztán kialakult egy majdnem parázs vita köztünk” – mondta korábban a Szavakon túl című műsorban.

Kisebbik gyermeke, Nicholas pár évvel ezelőtt megajándékozta egy unokával, azonban viszonylag ritkán láthatja a picit a nagy távolság miatt. Fia Kanadában él, régebben közel laktak egymáshoz, ám az orgonaművész most több időt tölt Magyarországon. 2018-ban született meg az unokája, akiről akkor így beszélt. „Éppen éjjeli átszállásra vártam egy repülőtéren, amikor megérkezett Nick régen várt üzenete: Szia Apa, 5 perce hivatalosan is nagypapa vagy. Ava a legszebb kislány, akit valaha is láttam! Szerető fiad, Nick. (…)Már egészen biztos, hogy az év második felét Kanadában, a családommal töltöm. Sajnálom, hogy apukám már nem érhette meg első dédunokája érkezését. Mivel Nick, aki soha nem élt Magyarországon, és nem is beszél magyarul, aligha tudja magyar szavakra tanítani a kislányát, ez biztosan az én feladatom lesz” – nyilatkozta egy napilapnak akkoriban.

Varnus Xavér több mint 20 évvel ezelőtt édesapjával és Nick fiával:

Varnus Xavér fia és apja

Varnus Xavér fia és apja (Fotó: Archívum Story-Best)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top