Reviczky Gábor elárulta, hogyan derült ki, hogy rákkal küzd

T. D. | 2023. Augusztus 30.
Fájlalja, hogy előtte senki nem jelezte neki, hogy nem fest valami jól.

Revizcky Gábort tavaly év végén prosztatarákkal diagnosztizálták és azonnali műtétre volt szüksége. Habár a betegség egy agresszív fajtája támadta meg a színművész szervezetét, úgy tűnt, a műtét sikeres volt, és első körben nem találtak áttétet a szervezetében. Később azonban lesújtó hír érkezett, kiderült ugyanis, hogy újabb daganatok miatt mégis rászorul a kemoterápiára, amit korábban visszautasított. 

Fotó: Nagy Zoltán

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész mindig is őszintén beszélt a betegségéről, arról, hogyan érzi magát, min megy keresztül. Azt viszont még nem osztotta meg, hogyan derült ki a betegsége. Most a Nők Lapjának adott interjújában mesélt az előzményekről, kiemelve, utólag rosszul esik neki, hogy senki nem jelezte, nem fest valami jól. 

„Legalább lett volna valaki, aki őszinte. Aki a képembe mondja, hogy hát, te Revi, bizony rosszul nézel ki. Hogy a lélek is hálni jár beléd. Olyan, akivel őszintén meg tudtam volna beszélni a valós egészségi állapotomat, vagy az ebből adódó kilátásaimat! Tudod, milyen rossz folyton mellébeszélni, hazudozni? Rákos voltam, vagyok, nem elmebeteg – mondta a lapnak a színész, majd elmesélte, miként tudta meg, hogy rákos. – A kollégáimmal vadászni mentünk – amit egyébként gyűlölök, csak a társaság miatt adtam be a derekam –, minden szép volt, és egyszer csak elrepült fölöttem egy fácán. Soha életemben nem találtam még el vadat, de akkor pont a lábam elé zuhant a tetem, és abban a pillanatban rosszul lettem. Gyorsan kórházba vittek, ahol rövid vizsgálat után közölték, hogy rákos vagyok. Rögtön három daganatom is van.”

A színészt jelenleg is kemoterápiával kezelik, de úgy tervezi, ősszel visszatér a munkába. 

Exit mobile version