nlc.hu
TV-sztárok

Kaley Cuoco interjú

Kaley Cuoco úgy döntött, hogy nyomozónak áll

Az Agymenők színésznője valósággal lubickol az új szerepében és boldog, hogy egy komolyabb alakításban is megmutathatja a tudását.

December 8-tól érhető el az RTL+ előfizetős csomagjában az Egyesült Államokban idén nyáron debütált Igaz történet alapján (Based on a True Story) című krimivígjáték teljes első évada. Az épp első babáját váró Ava, akit az Agymenők sztárja, Kaley Cuoco alakít, hatalmas true crime rajongó, barátnőivel él-hal a gyilkosságokkal foglalkozó podcastekért. Férje, az egykori tenisz sztár (Chris Messina) egzisztenciális válságban van, nem igazán tud kiteljesedni teniszoktatással töltött mindennapjaiban. A pár hirtelen felfigyel a rejtélyes vízvezeték szerelőre (Tom Bateman), aki lehet, hogy épp a környéken tevékenykedő sorozatgyilkos? 

Kaley, mesélnél egy kicsit a karakteredről, Aváról, és hogy miként ismerjük meg őt a sorozat kezdetén? 

Kaley Cuoco: Ava egy ingatlanügynök, Nathan (Chris Messina) felesége. Már régóta együtt vannak, és hamarosan kisbabájuk születik. Nagyon kevés a pénzük; a házasságuk valahogyan megromlott és a dolgok nem mennek jól. Mindemellett hatalmas True Crime rajongó és van egy podcast köre, akikkel hetente hallgatják ezeket a dolgokat. Aztán egy olyan helyzet áll elő, ami arra készteti Avát, hogy Nathannal együtt elindítson egy True Crime podcastot. Annyira izgatottak és belefeledkeznek a dologba, amíg az egész nagyon veszélyes nem lesz és eléggé megszívják, nincs már kiút.

Chris, a humor nagy része az Ava és Nathan közötti jelenetekből származik, amikor megpróbálják megvalósítani ezt a podcastot mindenféle előzetes terv nélkül. Hogyan dolgoztatok Kaley-vel ezeken a jeleneteken?

Chris Messina: Nos, részben a forgatókönyv természetes ritmusának köszönhetően, ugyanis csodálatosan van megírva. Aztán nagyrészt Kaley miatt. Olyan, mint Lucille Ball. Egyszerűen megvan a maga ritmusa, én csak megpróbáltam követni őt, hogy őszinte legyek. De ezek a pillanatok mind a szerelem DNS-ét hordozták, így ha Ava valamit meg akart csinálni, még ha Nathan nem is tartja jó ötletnek, akkor is megcsinálja, hogy Ava boldog legyen, hogy együtt maradhassanak, szerelmesen. Tehát minden döntést, amit hozott, igazából érte hozta. Minden közös jelenet nagyon szórakoztató volt.

Kaley Cuoco

Kaley Cuoco és Chris Messina. (Fotó: PEACOCK)

Ava és Nathan találkozik egy új sráccal a városban, Matt-tel (Tom Bateman), aki felforgatja az életüket. Mivel kettőtök között olyan szoros a kémia, milyen volt, amikor egy harmadik színész is bekapcsolódott a jelenetekbe?

Kaley Cuoco: Vicces, mert Chris és én olyan jól kijöttünk egymással, így a jelenetekben is nagyon felpörögtünk, Mármint szó szerint többször mondták nekünk, hogy álljunk meg és lassítsunk (nevet). Így aztán jött a mi csodálatos Tom Bateman-ünk és fejest kellett ugrania az őrületünkbe. Azt hiszem, néha azon gondolkodhatott, hogy hogyan is fog valaha is becsatlakozni közénk? De aztán minden egyes alkalommal belevetette magát és egyszerűen zseniális volt. Könnyen felvette a fonalat és hihetetlenül vicces volt. Kikövezte a saját útját, és úgy érzem, hogy mi hárman végül egymás munkáját segítettük. Tom zseniális munkát végzett. És tudod, meglehetősen nehéz szerepet kellett játszania.

Chris Messina: Szerintem neki volt a legnehezebb szerepe az egészben. Nagyon szerencsések voltunk vele, mert egyszerre tud vicces és elbűvölő, majd félelmetes lenni egyetlen másodperc alatt. 

Mi volt az első reakciód, amikor először megkaptad az Igaz történet alapján forgatókönyvé? Mert amikor a csavar megtörténik, nem tehetsz róla, muszáj nevetned rajta…

Kaley Cuoco: Hát igen, nevetséges. (nevet) Egymás után hozzák a szörnyebbnél szörnyebb döntéseket. És ahogy (Chris) mondta, Nathan mindig Ava kedvében akar járni és boldoggá tenni őt. És kétségbeesetten próbálja helyrehozni ezt a házasságot, így amikor Ava annyira izgatott lesz az ötlettől, hogy podcastot készítsen erről a személyről, nem gondolja végig, hogy ez milyen rossz hatással lehet a családra.

Chris Messina: [Kaleyre néz] Csak arra gondolok, hogy mennyire szeretlek.

Kaley Cuoco: [Játékosan visszanéz Chrisre] Ez minden, amit tudnom kell.

Chris Messina: Annyira kétségbeesettek és elveszettek. Azt hiszem, az egyik oka annak, hogy meg akartam csinálni a sorozatot, az az, hogy az egyetlen kiút a legnevetségesebb, legsötétebb, már-már hisztérikus végkifejlet.

Kaley Cuoco: A podcastok nagyon menők mostanában és Ava is nagyon odavan értük. Tudja, hogy ezek a podcastok rengeteg pénzt hoznak, amire most nagy szükségük van, így ez lehet a megfelelő alkalom. Senki másnak nem lesz ilyen lehetősége és hisz abban, hogy ez egy jó ötlet. Ez az elhatározás nagyon buta dolgokra készteti.

A sorozat hangvétele nagyon sok műfaj között ugrál. Egyik percben vígjáték, a következőben horror, majd dráma. Színészként hogyan tudtatok ilyen gördülékenyen működni ebben a kavalkádban?

Kaley Cuoco: Ez az, amitől egy ilyen sorozat szórakoztató és idegőrlő is egyben. Minden benne van. Nevettem, amint Chris bejött, majd arra gondoltam, hogy ez ijesztő, mi a fenét csinálunk? Minden rendben van, csináljuk. De ez egy kemény kötéltánc, meg kell találnod az egyensúlyt, miközben haladsz. 

Chris Messina: [Kaley] Varázslatosan tud átváltani a szuper viccesből a szuper meghatóba. Ez egyáltalán nem könnyű, olyan volt, mintha egy mesterkurzust néznénk.

Kaley Cuoco: Mesterkurzus! Ezt megyjegyzem. (nevet)

Meséljetek kicsit Craig Rosenbergről, az Igaz történet alapján alkotójáról és írójáról.

Chris Messina: Ő egy fantasztikus író. Miközben olvastam a forgatókönyveket, nem is gondoltam volna, hogy ez a sorozat ebbe az irányba fog elmenni. Nagyon szórakoztató volt olvasni, és ezért szórakoztató is volt eljátszani, és remélhetőleg emiatt szórakoztató lesz nézni is.

Kaley Cuoco: Craig nagyon segítőkész volt. Soha nem tudhatod, hogy két ember hogyan fog együtt dolgozni, és nyilvánvalóan reméltük, hogy nagyszerű lesz és meglesz a kémia. De amint meglátta és megértette, hogy mit is csinálunk, azt mondta: “Látom, ahogy csináljátok, csak így tovább, csináljátok, amit kell”. Csak hagyott minket önmagunk lenni és hagyta, hogy együtt alkossunk.

Annyi fordulat van minden egyes jelenetben, hogyan befolyásolták a színészi játékotokat a forgatókönyvben lévő hangnemváltozások?

Chris Messina: Azt hiszem, csak egyik pillanatról a másikra mentem, nem igaz?

Kaley Cuoco: Én el sem olvastam a forgatókönyvet. (nevet)

Chris Messina: Ez így igaz. Azt mondtad, olvassam fel neked. És én így is tettem. (nevet) Azt hiszem, minden jelenetet úgy játszottunk el, mint ha különálló darab lenne. Időnként igazi dráma volt, majd ez a dráma átalakult egy komédiába. Annyira a feje tetejére állítottuk, amennyire csak tudtuk. És egyetértek Kaley-vel, az volt a legjobb dolog Craig-ben és az összes producerben, hogy ránk bízták. Már az eleján látták, hogy hogyan dolgozunk, és hagyták, hogy szabadon szárnyaljunk, és ettől nagyon felszabadító volt. 

Olyan sorozatokban játszottatok korábban, mint az Agymenők, a The Mindy Project és A légikísérő. Folyamatosan más és más színészekkel és többféle cselekményszállal kellett dolgoznotok. Ez a több évtizedes szakmai múlt tette lehetővé számotokra, hogy beleugorjatok egy olyan sorozatba, mint az Igaz történet alapján, mert annak féktelen természete könnyen kifoghat azokon, akik nem rendelkeznek olyan tapasztalattal, mint ti?

Kaley Cuoco: Ez így igaz. Nagyon szerencsés vagyok, hogy annyi vicces szerepet eljátszhattam, és megtanulhattam, milyen az, amikor gyorsan kell változtatásokat végrehajtani és a pillanatnak kell megfelelni.

Ez az a módszer, ahogyan megtanultam, mit hogyan kell csinálni, ez tette lehetővé számomra, hogy a lehető legőszintébben reagáljak.

Mi olyan szórakoztató a közös munkában? Először is, hogy annyira hisztérikus. Folyamatosan reagálok arra, amit csinál, legyen az nagyon érzelmes, vagy vicces, vagy buta, vagy ijesztő, vagy bármi más. És ő csinálta velem együtt. És ettől egy olyan varázslatos duó voltunk, ami igazán ritka. És nem kellett dolgoznunk rajta. Mi nagyon különböző metódussal dolgozunk. Ő sokkal inkább az, aki folyton fejlődni akar és vissza akarja nézni a felvételeket, hogy kielemezze. Én meg úgy vagyok vele, hogy hékás… mit akarsz? (nevet).

Chris Messina: De azzal a fajta profizmussal [amivel Kaley dolgozik], én nem tudtam lépést tartani. Egyik percben még nevet, aztán rögtön beleugrik. És igazad van abban, hogy ez tanulási folyamat. Minden munkából, minden színésztől és rendezőktől ellesel dolgokat, és ezt viszed tovább a következő projektbe. Nekem az, hogy vele dolgozhattam, hatalmas tanulás volt. Egyszerre tanultam a vígjátékból, tanultam a drámából, az egész egy egy tréning volt nekem.

Kaley Cuoco: Mindig kishitűen nyilatkozik magától. Észre sem veszi, hogy mennyire jó. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top