nlc.hu
TV-sztárok
Marco Rossi egyetlen pillanatát sem tudta élvezni a mostani Eb-nek

Marco Rossi egyetlen pillanatát sem tudta élvezni az idei Eb-nek

A magyar válogatott három pontot szerzett az idei Eb-n, de sajnos ez nem volt elég a folytatáshoz. Íme a szövetségi kapitány gondolatai!

A magyar válogatott kiesése után Marco Rossi szövetségi kapitány válaszolt az újságírók kérdéseire az idei Európa-bajnokság kapcsán. Szerda este ugyanis hivatalossá vált, hogy Magyarország nem folytathatja tovább küzdelmét a 2024-es Eb-n. 

Marco Rossi

Fotó: Getty Images

Még mindig próbálom feldolgozni a történteket. Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni ennek a mostani Eb-nek, mert nagyon rosszul kezdtünk a Svájc elleni vereséggel.

„Az első félidőben nem voltunk önmagunk, utána talpra álltunk, és már jobban játszottunk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ha nem kezded jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik. Az első meccs kulcskérdés. Próbálni kell nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ezt nem sikerült elérni”

– árulta el a magyar válogatott főhadiszállásán, Weiler im Allgäuban.

Elárulta, sokat gondolkozott azon is, hogy vajon mit kellett volna másképp csinálnia a siker érdekében akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben, de ezek a gondolatok mindig a Svájc elleni meccs körül forogtak. Véleménye szerint a legjobb focistákat hívta meg a keretbe. 

„A mi csapatunk akkor igazán erős, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszottunk. Mint ahogy Grúzia játszott Portugália ellen, vagy ahogy Szlovénia döntetlent játszott Anglia ellen”

– idézte a sportal.hu a magyar kapitány szavait. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top