TV-sztárok
Szponzorált tartalom

Az 5 legszebb szerelmes film, amit legalább egyszer neked is látnod kell!

Akár egyedül, akár a pároddal, vagy egy csajos este a barátnőiddel filmezel, ezekkel a filmekkel biztos, hogy kikerülhetsz a mindennapi mókuskerékből, és egy kicsit rózsaszínben láthatod a világot.

Akár romantikus alkat vagy, akár nem vallod magad különösebben érzelgősnek, a szívünk mélyén mindannyian ugyanarra vágyunk: valódi, mély és rendíthetetlen szerelemre. Ezek a romantikus filmek pedig épp erről szólnak.

Mielőtt megismertelek

Louisa (Emilia Clarke) élete nem bővelkedik izgalmas fordulatokban, meglepő történésekben, de ő ezzel tökéletesen elégedett. Szereti a környéket, ahol él, a kávézót, ahol felszolgál, és a párját is megszokta már, akivel 7 éve egy párt alkotnak. Aztán a kávézó bezár, Louisa pedig ápolónak áll egy piszkosul gazdag, szemtelenül jóképű, mogorva mozgáskorlátozott férfi mellé. Will (Sam Claflin), az aktív életmódhoz hozzászokott férfi ki nem állhatja a tolószékét, és nem akar beletörődni abba, hogy egész hátralévő életét egy kerekesszékben kell töltse. Louisa és Will egészen más életet élnek, azonban egy ponton elkezdenek egymáshoz közeledni. Ez az a film, amit akárhányszor nézel végig, úgy fognak záporozni a könnyeid, mintha kötelező lenne sírni.

P.S. I Love You

Az Utóirat: Szeretlek című film talán mindannyiunk egyik legnagyobb félelmét vitte vászonra, amit egy nő, egy szerelmes sem szeretne átélni. Holly (Hilary Swank) elveszti szerelmét, Gerryt (Gerard Butler), és kénytelen szembenézni azzal a ténnyel, hogy bármekkora is a fájdalma, a nap újra és újra felkel, az óra mutatója nem áll meg, az élete pedig tovább folytatódik. De Gerry még a halála előtt 10 levelet írt a feleségének, amikkel segíteni szerette volna őt a gyász időszakában, és abban, hogy utána új életet kezdhessen. Ez a mozi tökéletes film arról, hogy milyen az, amikor valakit annyira szeretünk, hogy még a halálunk után is szeretnénk róla gondoskodni, biztonságban tudni. Jó, ha van nálad egy százas zsebkendő, szükséged lesz rá.

Szerelem második látásra

Ha nemcsak sírni, de nevetni is szeretnél, akkor nézd meg a Szerelem második látásra című francia romantikus vígjátékot, amit július 11-től kezdtek el játszani a mozikban. A történet szerint Raphael (François Civil) és Olivia (Joséphine Japy) már a gimiben első látásra egymásba szerettek, később összeházasodtak, a fiú sikeres és sármos íróvá, a lány pedig az árnyékában élő, elhanyagolt feleséggé vált. A házasságuk 10 éve alatt Raphael meggyőződése, hogy minden rendben, hiszen önmaga sikerétől megrészegülten nem sok mindent vesz észre abból, ami az otthonában történik. Egy reggelen azonban Raphael egy párhuzamos dimenzióban ébred, ahol a szerepek felcserélődnek: a felesége ünnepelt zongoraművész, a férfi pedig egy átlagos, kissé esetlen iskolai tanár, és Olívia nem ismeri őt. Miközben Raphael mindent elkövet, hogy Olívia újra beleszeressen, rájön arra, mi mindent rontott el a házasságában.

Szerelmünk lapjai

Szintén a nagy romantikus klasszikusok között a helye a Szerelmünk lapjai című filmnek. Bár az elején úgy tűnhet, mintha egy kedves, de szokványos szerelmi történet szálai kezdenének kibontakozni egy idősek otthonában, visszaemlékezés formájában, azonban a film végén egy csavarral egészen más megvilágításba kerül minden. A nincstelen Noah (Ryan Gosling) és a jó családból származó Allie (Rachel McAdams) története igazi balzsam a léleknek. A nyári szerelemnek induló – a szülők által tiltott – románcból igazi, mély érzelem lesz, azonban az élet jó időre elsodorja egymástól a két szerelmest. Amikor újra találkoznak a lány ujján már eljegyzési gyűrű van, azonban egymást látva újra fellángolnak az érzelmek. De létezik sírig tartó szerelem, vagy a való életben a társadalmi státusz, és az elvárások győznek?

Forrest Gump

A Forrest Gump a szerelmes filmek egyik alapműve, és azon ritka alkotások közé tartozik, ami úgy kelt érzelmeket a nézőben, hogy közben nem puffogtat rongyosra használt közhelyeket. A savannai buszmegállóban különös történet bontakozik ki, és megismerjük a főszereplőt, Forest Gumpot (Tom Hanks): az IQ-ja nem szárnyal az egekig, de becsületes és jólelkű, a véletlenek egész sorának köszönhetően minden fontosabb amerikai történelmi eseményen részt vesz az 1950-es évektől 1970-ig. Harcol Vietnámban, élsportoló lesz, találkozik Elvisszel, JFK-vel és Richard Nixonnal. Mindezek jelentőségét azonban nem érzékeli – vagy talán pont ő teszi őket a megfelelő helyre –, csupán egyetlen érzés kíséri végig rendületlenül az életét: a Jenny (Robin Wright) iránt érzett szerelme. Az 1994-es filmen egymástól eltérő generációk szocializálódtak, a legtöbben mégis egyetértünk abban, hogy a film, és a tanításai kortalanok. A mozit 25 éve mutatták be, de újra nézve még mindig felfedezhetünk benne a saját életünkre vonatozó igazságokat, helyzeteket, érzéseket, amiket eddig talán még magunknak sem mondtunk ki.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top