Utazás

Besípolnak a lopott szállodai törölközők

A nyaralásról sokan térnek haza szállodai textilekkel, van, aki szuvenírként is azt visz a nagymamának. Ennek akarnak véget vetni most a hoteltulajdonosok.

Besípolnak a lopott szállodai törölközők

Besípolnak a lopott szállodai törölközők
A világ leghíresebb potyalesői

A brit szállodák megelégelték, hogy a vendégek hazaviszik a törölközőket, ezért lopásgátló címkékkel szerelték fel azokat. A chipek úgy működnek, mint az áruházakban: a kijáratnál hangosan jeleznek, ha valaki az áruval „fizetés nélkül” távozna. Azt tervezik, hogy nemcsak a törölközőket, hanem a fürdőköpenyeket és más kelendő tárgyakat is felszerelnek hasonló lopásgátlókkal.

Az Egyesült Államokban jól bevált a módszer: egy szálloda Hawaiin havi 9 ezer dollárt – 1,8 millió forintot – takarít meg azáltal, hogy nem kell pótolnia a hiányzó törölközőket. A korábbi négyezer darabhoz képest ugyanis újabban csak 750-et visznek magukkal a vendégek. A lopásgátló chipek ráadásul a mosást is kiválóan bírják – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top