Utazás

11 ok, amiért a főnök örül, hogy szabadságra mentünk

Ne higgyük, hogy a főnökünk el van veszve, miközben mi az Adrián pancsolunk. Számára is most érkezett el az év legjobb hete, megmondjuk, miért.

 
Látogass el te is a Virtuális Utazás Kiállításra!

Eggyel kevesebb embernek tűnik fel, mikor érkezik

Ha nyaralunk, akkor a kedves főnöknek nem kell törnie magát, hogy jó példát mutatva beérjen időben. Nem mintha úgy tűnne, hogy zavarja, ha elkésik, és a munkatársak sem mernek rosszallóan nézni rá, de higgyük el, ha nem lennénk ott, minden áldott nap tizenegyre érkezne. A főnökök is tartanak a beosztottak nyelvétől.

Megtanul kávét főzni

11 ok, amiért a főnök örül, hogy szabadságra mentünkA legtöbb főnök kiszolgáltatja magát a munkatársaival, de ennek ilyenkor vége. Képzeljük el, milyen kétségbeesetten fog körbenézni a konyhában, ahova eddig sosem tette be a lábát, ha a kávészükséglete meghaladta a tolerálhatót.

Annyival kevesebb kérdésre kell válaszolnia

Néha hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ami nekünk fontos, az biztos a főnökünknek is az. Nos, nem. Ha elmegyünk nyaralni, akkor végre nem kell a mi kérdéseinkkel foglalkoznia. Így hatékonyabb lesz a munkája és hamarabb hazamehet.

Nem vonjuk el a figyelmét a munkától

Nemcsak azzal tudjuk zavarni a főnökünket, hogy folyton ott kotnyeleskedünk az asztalánál, de azzal is, ha villantós nyári ruhákban billegünk előtte. Ez más módon zavarja a férfi illetve a női főnököket, de mindkettőnek megkönnyebbülés, ha a zavaró tényező kiiktatódik egy időre.

Maga is dolgozhat egy kicsit

A munkát másoknak kiosztani elsődleges feladata a vezetőknek, ugyanakkor néha tovább tart a kedves kollégának elmagyarázni, hogy mit is kell csinálni, mintha megcsinálná maga. Ha mi nyaralunk, a főnök gyorsan megcsinál(hat)ja, amit kell.

Felmérheti, hogy milyen értékes a jelenlétünk

Lesz módja eldönteni, meg akar-e szabadulni tőlünk, vagy inkább fizetésemelést ad. Mindig akkor derül ki, hogy mennyire értékes valami vagy valaki, ha nincs ott.

11 ok, amiért a főnök örül, hogy szabadságra mentünkMártírkodhat, hogy ő dolgozik

Az természetes, hogy ha mi dolgozunk, akkor a főnök sem lazsálhat – legalábbis jobb esetben. De ha azt érzi, hogy mindenki otthagyta egyedül őt szegényt a temérdek feladattal, akkor legalább azzal vigasztalódhat, hogy ő az egyetlen, aki még ilyenkor is dolgozik. Ez jót tesz az önértékelésének.

Nem kell osztozni a beérkező javakon

…mint például a másik kolléganő által sütött süteményen vagy a repi-whisky-n. Ennek mi is örülnénk titkon, de persze sosem vallanánk be, ahogyan a főnökünk sem.

Vehet egy kis levegőt

A munkahelyi áskálódások nemcsak minket fárasztanak halálra, hanem a vezetőséget is. Minél kevesebben vagyunk bent, annál kevesebb a konfliktus. 

Azt csinál, amihez kedve van

Facebookozhat, pedig egyébként mindenkit leolt érte; felteheti a lábát az asztalra, és egyéb vállalhatatlan dolgokat művelhet, hiszen nincsen, aki szemmel tartaná. Az sem kizárt, hogy ilyenkor belehamuzik a cserepes növénybe.

Szabadon  pletykálkodhat

Elsősorban rólunk. Most végre meghallgathatja az ellenséges kolleginát arról, hogy mi mekkora ostoba libák vagyunk, és attól függően, hogy kit kedvel jobban, az ostoba libát,  aki persze mindig a másik fél, vagy minket, megvédhet minket, vagy köszörülheti a nyelvét rajtunk.

Ha még nem tudod, hogy hova menj nyaralni, vagy nem vagy benne teljesen biztos, hogy jól választottál úticélt, akkor kattints és nézz körül az NLC virtuális utazás kiállításán. Itt mindent megtudhatsz, anélkül, hogy lejárnád a lábad, vagy órákig keresgélnél a neten.


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top