Utazás

Félelmetesen hömpölyög az ár Budapesten – videó

A minden korábbinál magasabb várható vízszint miatt fél méterrel magasabbra építik a gátak tetejét a fővárosban, amelyek így 9,5 méteresek lesznek. A Duna várhatóan kedden tetőzik Budapesten.
                                                       Árvízi hírek percről percre – HÍR24!

Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a főváros valamennyi árterületén elrendelték a kiürítést. Ez azt jelenti, hogy az itt élőknek pénteken déli 12 óráig kell felkészülniük a kiürítésre, ezután pedig készenlétben kell állniuk arra, hogy elhagyják lakhelyüket, ha a víz eléri otthonaikat. Ez különösen a budafoki Horgász-szigeten élőket érinti – tette hozzá

További képek a galériában
További képek a galériában

A legfrissebb előrejelzések szerint a Duna hétfő helyett csak kedden fog tetőzni Budapesten.
A kiürített Margitszigeten a gátak 70 százaléka készült eddig el. A Római-part árteréből eddig 15 családot költöztettek ki, de szükség esetén további családoknak is el kell hagyniuk otthonaikat. Az V. kerületben vizsgálják a hajók működését, az ottani kereskedelmi tevékenységet pedig beszüntették. A Római-parton eddig 18 ezer homokzsákot helyeztek ki, további 45 ezer zsákot pedig megtöltöttek. Bús Balázs, Óbuda polgármestere elmondta: felkészültek arra, hogy veszély esetén Csillaghegyen 20 ezer, Békásmegyeren pedig 50 ezer embert kiköltöztessenek otthonaikból, ám véleménye szerint erre nem lesz szükség, mert a védvonalat meg tudják tartani.

Eközben fenyegetően hömpölyög az egyre emelkedő Duna a fővárosban. Az aktuális vízállást videón, itt követhetitek nyomom.

Live video from your iPhone using Ustream

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top