Utazás

Miért szeretjük/utáljuk… Budapestet nyáron

Büdös és hőség, kontra éjszakai bringázás. Júliusban tényleg még a Duna színe is szebb? Miért utáljuk és miért szeretjük a fővárosunkat nyáron? Szerkesztőségünk véleménye. És te szereted vagy utálod?

 

Miért szeretjük/Miért utáljuk...Budapestet nyáron


Szeretem, mert… „Budapest nyáron sokkal szabadabb”

„Én vagyok az örök duzzogó, akinek semmi nem jó. De Budapestet nyáron nagyon szeretem. Nyári éjszaka autózni a városban, vagy hazasétálni valamelyik szórakozóhelyről, engem ez teljesen feltölt. Arról nem is beszélve, hogy a főváros nyáron olyan, akár egy nagy fesztivál. Ilyenkor kinyílik a város, és kinyílnak az emberek is. Elkezdünk mosolyogni, és még az sem idegesít minket, hogy minden útfelújítást ilyenkor kezdenek el. Szóval szeretem, mert ahogy egy dal mondja: Budapest nyáron sokkal szabadabb.”
(Enikő)

Miért szeretjük/Miért utáljuk...Budapestet nyáronUtálom, mert… „elrettentő a tömegközlekedés”
„A nyár és Budapest kapcsolatában a legelrettentőbb számomra a tömegközlekedés. Amikor nagy ritkán felszállok ilyesmire, sosem úszom meg, hogy ne kapaszkodjon mellém a 40 fokos hőség és a tömeg ellenére egy »finoman ápolt«, izzadó, izompólós útitárs, akinek feltartott keze alól kikandikál a barkácsáruházban kapható legnagyobb méretű korongecset…”
(Tamás)

Szeretem, mert… „Ilyenkor még a Duna színe is más”
„Mindig is imádtam Budapestet nyáron, de ez akkor csúcsosodott ki igazán, amikor Észak-Írországban éltem pár évig. Nem csak azért, mert Budapesten nem esik nonstop az eső, hanem azért is, mert akkor láttam meg az igazi szépségét. Imádom a Duna színét a napsütésben, és a kivilágított várost éjszaka. Nincs jobb, mint egy nyári estén sétálni a Duna partján, vagy végigjárni a Kazinczy utca romkocsmáit a barátokkal. Budapest nyáron egyszerűen elfelejti a gondjait.”
(Adri)

Miért szeretjük/Miért utáljuk...Budapestet nyáronSzeretem, mert… türelmetlenség, kontra nyári bringázás
„Valahol középúton vagyok az utálom és az imádom között: az olvadó aszfalt, a szmogos, forróságtól remegő levegő, az izzadságszagú, türelmetlen emberek, a nyáron kötelező útépítési munkák miatt teljes izomból utálom a fővárost, de mindezért kárpótol, ha éjszaka keresztülbringázhatok a kivilágított, megpihent és szerelmes meleget árasztó városon, miközben a fülemben Kalkbrenner Sky and Sand című dala pulzál. Ez az érzés mindent visz! Szóval azt hiszem, szeretem!”
(Judit)

Szeretem, mert… „Ilyenkor turistaszemmel apró darabokra szedem a várost”
„Most készülök biciklit venni, mert annyira megirigyeltem a rakparton száguldó kerekezőket: Nézem őket a buszról, és annyira jó lesz a nyaram, ha végre leváltom a 86-os buszt egy kétkerekű járgányra. Aztán amikor átmegyek a Lánchídon vagy a Szabadság hídon, mindig elfog a jajdeszeretembudapestetnyáron-fíling. Mindig megpróbálom ilyenkor turistaszemmel apró darabokra szedni a várost, és olyan gyönyörűnek látom. Én imádom, hogy mindenhova ki lehet ülni, és végre nem kell fázni. És imádok a kedvenc helyemen házi sört iszogatni, és nézni, hogy elszabadult a nyár Budapesten…”
(Eszter)

Utálom, mert…
„Mert a hőségben a lábam rátapad a metró műbőr ülésére. Ugyanakkor szeretem is, mert bárhova kiülhetek egy pohár fröccsre, és tuti, hogy belefutok egy bringás ismerősbe, és nincs ennél jobb.”(Daniella)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top