Utazás

Innen lehet feljutni a Mennyországba

Hawaiiról indul a lépcsőfeljáró, s alig 4 ezer fok.

Ha leküzdjük a 3922 lépcsőfokot a Hawaiin található Haiku lépcsőn, akkor hihetetlen élmény tárul elénk. Nem véletlen, hogy a „Mennyországba vezető lépcső” néven emlegetik a különleges feljárót.

Az Oahu sziget Hawaii államának a harmadik legnagyobb területű szigete, a lépcső ott emelkedik 30 fokos szögben 854 méter magasságba. Az első létrákat még fából építették a II. világháború idején, hogy segítse rögzíteni az antennakábeleket a sziget egyik végéből a másikba.

A Haiku völgyi tengerészeti rádióállomás körülbelül 854 méter magasságban van, s egykor arra szolgált, hogy az olyan távolságban lévő amerikai tengeralattjárókkal is lehessen kommunikálni, mint a Tokio-öböl. Az 1950-es években azonban a falétrákat fémre cserélték, 2003-ban pedig teljesen felújították, így most már teljesen biztonságos körülmények között lépcsőzhetnek a turisták.

A „Mennyországba vezető lépcső” amúgy nagyon népszerű, hetente körülbelül 100-150-en másznak fel rá, és eddig egyetlen sérülés sem történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top