Az utazási iparág legbefolyásosabb kereskedelemmel foglalkozó szakújságja, a Moodie Report már évek óta díjazza a repülőterek és pályaudvarok gasztronómiai szolgáltatásait. Ezúttal a világ legjobb repülőtéri bárjairól, éttermeiről szóló összesítését tette közzé. Amint a nemzetközi felmérésből kiderül, az Egyesült Államok, Anglia és Dánia szerzett rangos elismeréseket a legfontosabb kategóriákban – számolt be a CNN.
A Food & Beverage Awards összesítései alapján a következő légi kikötők gasztronómiai szolgáltatásait díjazta a nívós kereskedelmi szakmai lap, a Moodie Report:
A legjobb repülőtéri „food to go” (azaz mini élelmiszerbolt készételekkel, szendvicsekkel): a San Franciscó-i nemzetközi repülőtér – Tastes on the Fly, Napa Farms Market
A legjobb repülőtéri bár: Gatwick repülőtér, északi terminál – JD Wetherspoon, The Red Lion
A legjobb repülőtéri étterem: London Heathrow repülőtér, 5-ös terminál – The Restaurant Group, Giraffe
A legjobb repülőtéri kávézó: koppenhágai repülőtér – Joe & The Juice
A legjobb repülőtéri „food court” (azaz menza): Hartsfield-Jackson Atlanta nemzetközi repülőtér, F terminál – HMSHost
A legjobb séf-vezette vendéglátóhely: koppenhágai repülőtér – SSP, Le Sommelier
A legjobb repülőtéri gyorsétterem: New York JFK repülőtér – SSP America, Shake Shack
A legjobb repülőtéri borozó: denveri nemzetközi repülőtér – HMSHost, CRU
Tavaly a budapesti repülőtér is komoly elmerést szerzett: „A világ legjobb étel- és italkínálata – a tízmilliós utasforgalom alatti repülőterek között” díjat zsebelhette be a magyar főváros repülőterének éttermi felhozatalával. A versenyen egyébként a világ legnagyobb, reptereken és pályaudvarokon működő éttermi szolgáltatói mérik össze kínálatukat, minőség és változatosság tekintetében.