Utazás

Október 23. – ünnepi programok

Nemzeti ünnepünk idén a hét közepére esik. Válogattunk pár programot arra az esetre, ha úgy döntesz, szívesen kimozdulnál otthonról.

Október 23. - ünnepi programok Queensrÿche koncert
Budapesten játszik a 20 millió albumot eladott amerikai progmetal zenekar. Az évtizedek óta közösen zenélő alapító tagok és az újonnan csatlakozott énekes, Todd La Torre hozzák október 23-án Budapestre a Queensrÿche tizenkettedik, cím nélküli lemezét.

Hol? Budapest
Mikor? Október 23.
Mennyi? 7900 forint

 

Október 23. - ünnepi programok Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál
A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivált idén második alkalommal rendezik meg Budaörsön, első napja október 23. A szervezők több mint 600 nevezett alkotásból választották ki azt kicsit több mint száz friss és príma animált rövidfilmet, amelyek 2013-ban a fesztivál díjaiért versenyeznek. A 125 versenyfilmből 32 magyar, de számos francia, angol, amerikai, orosz és izraeli alkotás is bemutatkozik az elsőfilmes fesztivál programjában.

Hol? Budaörs
Mikor? Október 23-26.
Mennyi? 600-4000 forint

Október 23. - ünnepi programok Ünnepi hangverseny
Pécs városa hangversenyt rendez az ünnepi megemlékezés napján. A koncert ingyenes, de kizárólag jeggyel látogatható, jegyek a Kodály Központ jegypénztárában igényelhetők korlátozott számban.

Hol? Pécs
Mikor? Október 23.
Mennyi? Ingyenes

Október 23. - ünnepi programok Ünnepi megemlékezés
Karcagon október 23-át kétnapos programsorozattal ünneplik. Október 22-én Nemcsák Károly érdemes művész és Tolcsvay Béla zeneszerző, énekmondó pódiumestét tart Szép szerelmem, Magyarország címmel. Másnap az ’56-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeznek.

Hol? Karcag
Mikor? Október 22-23.
Mennyi? Ingyenes

Október 23. - ünnepi programok Szentivánéji álom
Vámos György kétrészes balettje William Shakespeare műve alapján, a Győri Balett előadása. A reneszánsz ember életszeretetét, a szerelem szépségét hirdeti ez az örökbecsű tündérjáték. A varázslatos cselekményű mű az álmok és a szerelem csendes erdejében kezdődik, sereglő ifjakkal. A hiedelem, a klasszikus mitológia és néphit szerint azonban a „szerelmesek éjszakáján” bármi megtörténhet! Az események könnyen kicsúszhatnak az irányítás alól, különösen akkor, ha tündérek, manók, koboldok és egyéb szellemek különféle csínyeket követnek el az emberekkel.

Hol? Győr
Mikor? Október 23.
Mennyi? 1000-3300 forint

Október 23. - ünnepi programok Emlékfutás az 1956-os forradalom 57. évfordulójára
Emlékfutást szerveznek Budapesten, a XV. kerületben. A regisztráció és a rajtszámok átvétele után közös bemelegítés lesz, majd a versenyzők rajthoz állnak, és lefutják a 2013 méteres távot. 11:45-től színházi programok is várják az érdeklődőket.

Hol? Budapest
Mikor? Október 23.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top