Utazás

Belépőjegyet szedne Velence

Korlátoznák az olasz városba látogató turisták számát.

Az egyre növekvő turistaáradat miatt a látogatók számának korlátozását fontolgatják az olaszországi Velencében. Évente ugyanis 25 millió turista látogat a városba, ami naponta akár százezer, a farsang idején pedig akár 130 ezer vendéget is jelent.

„Kordában kell tartanunk a turisták számát. Ez azonban nem alapulhat társadalmi diszkrimináción. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy anyagi helyzetétől függetlenül a városunkba látogasson. Velencét viszont mégis meg kell védeni valahogy” – hangsúlyozta Paolo Costa, Velence volt polgármestere, aki jelenleg a kikötőért felelős hatóság elnöke. Costa szerint meg kell határozni a maximális napi turistaszámot, és belépőjegyes rendszert kell bevezetni. Iskolai csoportoknak és az alacsony jövedelműeknek kedvezményt adnának.

Giorgio Orsoni, Velence jelenlegi polgármestere azonban hevesen tiltakozik: „Ha belépőjegyeket adnánk ki, azzal elismernénk, hogy Velence vidámparkká vált, pedig egy ma is élő város!”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top