Utazás

A világ 6 legolcsóbb úti célja

Nem kell, hogy az utazás anyagi csőd legyen, és még a lélegzetelállító látványról sem muszáj lemondani. Szerencsére a világ legszebb úti céljai közül sok egyben igazán pénztárcakímélő is, közülük itt a hat legkedveltebb. Már csak a repülőjegy árát kell megspórolni.

1. Kambodzsa

A hátizsákos turisták és az évhalasztó diákok kedvence Kambodzsa, ahol már 4 dollárért lehet éjszakázni hostelekben. A repülőjegy talán nem tűnik olcsónak, de a helyi ételek fillérekbe kerülnek, a legigényesebbek is találnak jó áron szállást, és számtalan programlehetőség van az országban teljesen ingyen.

A világ 6 legolcsóbb úti célja

2. Nepál
Amennyiben hiszünk az elismert Lonely Planet utazási szakértő gárdájának, akkor a nepáli kiruccanás legdrágább része maga az odaút. Szállásra és étkezésre körülbelül 5-7 dollárt kell költenünk naponta (!), feltéve, hogy az utazó alacsony kategóriás szállást választ, és nepáli ételeket eszik.

A világ 6 legolcsóbb úti célja

3. Kolumbia
A kedvező szálláshelyek már 10 dollártól elérhetők, ezek leginkább a csomagok tárolására és egy rövid, de kényelmes alvásra alkalmasak. A látnivalók, a kirándulások és a kulturális felfedezések végtelen kombinációja mellett ugyanis az odalátogatóknak idejük sincs pihenni. Ha a szokásos turistacsapdákat sikerül kikerülni, akkor Bogota és Cartagena nagyvárosa is pénztárcakímélő hely. És egy jó tanács: ne angol, hanem spanyol szótárral készüljünk, mert más nyelven nemigen beszélnek.

A világ 6 legolcsóbb úti célja

4. Prága
Európát drága úti célnak tartják, és nem véletlenül, Prágát mégis ajánlják mint spórolós helyszínt. Igaz, az árak felmentek az elmúlt években, de még mindig lehet 10-15 dollárért hostelt találni, és a sör még mindig olcsóbb a víznél.

A világ 6 legolcsóbb úti célja

5. Thaiföld
Egy átlagos thaiföldi nap költsége 40 dollár. Ez drágább ugyan a korábban felsoroltaknál, de Thaiföld többet is ígér számtalan városával, elképesztően finom ételeket kínáló utcai kifőzdéivel és a minőségi, választékos szállásával. Phuket szigetén például 10 dollár egy éjszaka, de 100 dollárért már olyan luxusba kóstolhat bele az utazó, amit máshol dollárezrekért kínálnak. Thaiföld északi része pedig még ennél is olcsóbb.

A világ 6 legolcsóbb úti célja

6. Bolívia
Más helyszínekhez hasonlóan, Bolívia közkedvelt az olcsó szállásai és az ízletes, nem drága ételei miatt. A természeti szépségei különleges élményekkel kecsegtetnek, a Titicaca-tó vagy a hatalmas tükörként is funkcionáli egyedülálló sivatag, a Salar de Uyuni, de történelmi városai, mint La Paz is megérik az utazást. Például La Paz négy nagy múzeumára összesen 58 dollárcentet kell csak félretenni fejenként.

A világ 6 legolcsóbb úti célja

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top