Utazás

Már mobilozhatunk is repülés közben

Immár az utazás teljes időtartama alatt lehet használni elektronikai eszközöket a British Airways járatain.

Európában első légitársaságként a British Airways engedélyezi utasainak az elektronikai eszközök használatát repülési üzemmódban a gurulás, valamint fel- és leszállás közben is.

A Polgári Repülési Szervezet jóváhagyását követően, 2014. december 19-től a British Airways utasai attól a pillanattól, hogy a repülőgép fedélzetére lépnek, használhatják tabletjeiket, telefonjaikat és e-könyv-olvasóikat repülési üzemmódban az utazás teljes időtartama alatt. Mint a légitársaságnál hangsúlyozták, a változások minden meglévő biztonsági előírásnak és szabályzatnak megfelelnek.

A korlátozások enyhítésével átlagosan 30 perccel nő az elektronikai eszközök használatának lehetősége. Egy hosszú távú járaton utazó, körülbelül 300 utas esetén ez összesen 150 óra plusz időt jelent.

Az év elején a British Airways volt az első európai légitársaság, amely lehetővé tette utasai számára, hogy telefonáljanak, üzeneteket küldjenek vagy e-mailezzenek mobiltelefonjaik vagy más kézi elektronikai eszközeik segítségével, miután a gépük landolt és legurult a kifutópályáról. Szintén a British Airways volt az első légitársaság az Egyesült Királyságban, amely engedélyezte hosszú távú járatain, hogy az indulástól az érkezésig használják a fedélzeti szórakoztatóeszközöket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top