Utazás

Pompás természetfotók Photoshop nélkül

Photoshop nélkül is tökéletes ez a franciaországi tengerpart. Aki ott járt, úgy mondja: olyan, mint egy élő képernyővédő, amiről csak álmodtunk.

Étretat az a hely, amely a legközelebb van egy tökéletes képeslaphoz. Nem egy messzi sziget a Csendes-óceán közepén, és akár hátizsákos túrát is szervezhetünk oda. Az élmény megéri, még azt is elfelejtjük, ha az odaúton bármilyen kellemetlenség ért bennünket.

A normandiai partszakasz egyértelműen a szikláiról híres, és akármennyire elbűvölő is a nagyjából 2000 fős kis falu, az utazók többsége ügyet sem vet rá. Bármilyen időben is érünk oda, mindenképpen lenyűgöző lesz a látvány, ami az impresszionistákat is megihlette, köztük Claude Monet-t, de akadnak írók és költők is, akiknek ez a táj kimeríthetetlen témát adott.
A tengerpartra kiépített ösvény vezet, éppen úgy, ahogyan a hegycsúcsra, hogy a sziklák széléről (biztonságban) készíthessünk képeket. A partra érve minden turistát arra kérnek, hogy ne vigyenek magukkal haza emlékbe a kövekből, mivel a többségük arra szolgál, hogy a várost védjék a tengertől.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top