Utazás

5 különleges téli élmény Ausztriában

Ha egy izgalmas téli kalandra, vagy csak épp kikapcsolódásra vágysz, Ausztriában mindenre lehetőséged nyílik! Íme, 5 tuti program, amit érdemes kipróbálnod, ha Burgenlandban jársz.

1.
300 km²-es természetes korcsolyapálya

Amint beköszöntenek a mínuszok, a Fertő tó egy hatalmas természetes korcsolyapályává változik, ilyenkor a tó több mint 300 km²-es területén szabadon korcsolyázhatnak egy békés, nyugodt környezetben a téli sportok szerelmesei.

Tipp: Mielőtt útnak indultok, érdemes tájékoztatást kérni a jég vastagságáról. Ezt a következő telefonszámokon megtehetitek: Neusiedl am See: +43/2167/340034, Rust: +43/2685/50215, Mörbisch am See: +43/2685/8430.

5 különleges téli élmény Ausztriában


2.
Az extrém sportok hódolóinak: jégvitorlázás

Kalandot és adrenalint ígér a jégvitorlázás a Fertő tavon. A hobbivitorlázók sikló járművei akár a 110 km/órás sebességet is elérhetik. A jeges száguldozáshoz azonban elengedhetetlen a teherbíró, sima jégfelület.

Amire érdemes figyelni: Van néhány szabály, amit be kell tartani. Ilyen például, hogy a jégen tartózkodó korcsolyázók közelében nem szabad jégvitorlázni, ahogy sötétben sem szabad a jégre menni, illetve a nádas környékét is el kell kerülni. 

5 különleges téli élmény Ausztriában


3.
Feltöltődni vágyóknak: burgenlandi termálfürdők

Több burgenlandi wellness- és gyógyfürdő nyújt feltöltődési lehetőséget egyedülállóknak, családoknak, pihenni vágyó pároknak. Míg a magyar határhoz közeli Sonnentherme Lutzmannsburg a gyerekekkel érkező családoknak kínál feltöltődési lehetőséget, addig Bad Tatzmannsdorf inkább a pihenésre vágyó felnőtteket várja, ahol egy háromcsillagos hotelben éjszakánként már 56 euró/fő/éjtől kaphatunk szállást. A lutzmannsburgi fürdőbe a napi belépőjegy 22,90 euró, szaunahasználattal 27,90 euró.

Tipp: Tökéletes téli kikapcsolódás a Sonnentherme előtt közvetlenül elterülő Skatingparkban a korcsolyázás és jégkuglizás. Itt található ugyanis az ország egyik legmodernebb jégpályája, ami 450 m² jégfelülettel, a legújabb átfogó hang- és fénytechnikával áll a téli sportok kedvelőinek rendelkezésére.

5 különleges téli élmény Ausztriában


4.
Egy ráérős, kényelmes téli sport: sífutás

Aki a sípályákkal szemben inkább a sífutópályákat részesíti előnyben, az egyben a nyugalmat választja a nyüzsgés helyett. A legkedveltebb sífutópályák Böhmerwald, illetve Bregenzerwald, magaslati sífutópálya pedig Wechsel-Semmering térségben található, ahol mintegy 90 kilométer hosszú panorámás pálya helyezkedik el, ami teljes hosszában 1000 méterrel a tengerszint felett vezet, és csodás kilátást kínál a Wechselre, a Schneebergre, a Raxra és a Stuhleckre egyaránt.

Érdekesség: A felső-ausztriai Böhmerwaldban saját játék sífutópálya áll az apróságok rendelkezésére kis ugratókkal, hullámpályával, szlalommal és más vidám akadályokkal.

5 különleges téli élmény Ausztriában


5.
Távol mindentől: alpesi kunyhók

Aki nyugalomra és jó levegőre vágyik, az Ausztria valamennyi tartományában megtalálható alpesi kunyhókban megtalálja. A szálláshelyek kínálata 1000 méterrel a tengerszint felett az áram és folyóvíz nélküli fakunyhótól, a kandallóval felszerelt luxuskunyhókig terjed. Az egyik leghíresebb alpesi luxus-üdülőfalu, a Karintiában található Seinerzeit, ahol 340 eurótól bérelhettünk egy minden földi jóval felszerelt faházat.

5 különleges téli élmény Ausztriában

 

Téli adrenalinlöket: 24 óra Fertő tó
A „24 óra Fertő tó”, egy egész napos, extrém gyaloglás Európa legnagyobb sztyeppei tava körül, ami tökéletes élmény testnek és léleknek egyaránt. A program leginkább azoknak ajánlott, akik önmagukat és korlátaikat szeretnék megismerni. A Fertő tó körül tartó menetelés 24 órán keresztül, Oggautól Oggauig tart.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top