Utazás

A világ legszebb fürdőinek listáján a Rudas

A gyógyfürdő déli szárnyának jelenleg is zajló, közel egymilliárd forint összköltségű rekonstrukciója a tervek szerint augusztusra készül el.

Felkerült a világ legszebb fürdőinek listájára a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda török kori termálmedencéje. A thrillist.com nevű amerikai magazin 2013-ban sorolta az előkelő negyedik helyre a világ fürdői között.

Budapest fürdői általában az első négy között szerepelnek a külföldi lapok összeállításaiban: a CNN a Gellért fürdőt, a Guardian a Palatinus fürdőt, a Spiegel Online a Széchenyi fürdőt sorolta a legjobbak közé, vagyis már nem lehet úgy összeállítani a világ legjobb fürdőit bemutató sorozatot, hogy abban ne szerepeljen budapesti fürdő.

Forrás: rudasfurdo.hu
Forrás: rudasfurdo.hu

A Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának, az egykori palackozó üzemnek a rekonstrukciója egyébként idén augusztusra fejeződik be, akkor négy új medencét adnak majd át. A fürdőben két éve lezárult fejlesztés 391 millió forint európai uniós támogatásban részesült.

Az új déli szárny háromszintes lesz. A beruházás során kialakítanak egy földszinti medenceteret, ahová két közepes és két kisebb, úgynevezett merülőmedencét építenek. Az emeleten egy, az utcáról is megközelíthető, közel 250 négyzetméteres étterem várja majd a vendégeket. A tetőteraszon napozóterasz és jakuzzi fog üzemelni. A jelenlegi uszodához csatlakozó vendég- és személyzeti öltözőket magába foglaló épületrészben pedig egy több mint 500 négyzetméteres szaunavilágot hoznak létre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top