Utazás

15 káprázatos hotelszoba

Az emberi leleményesség egészen látványos dolgokra képes, ha nem korlátozzák feleslegesen. Elég egy jó koncepció, egy egyedi ötlet, hozzá akarat, és valami megismételhetetlen születik. Akár a szállodai műfajban is. Svédországtól a Fidzsi-szigetekig, Lagerfeld csokiszobájától a rajzfilmhotelig válogattunk a legvadabbak közül.

Silvermine Hotel, Svédország, Västmanland

A világ legmélyebben elhelyezkedő, bizarr kinézetű szobája nem máshol található, mint egy volt svéd ezüstbánya mélyén, 150 méterrel a föld alatt. A vendégeket a bánya liftaknája másodpercek alatt juttatja a mélyre. Ha valaki attól fél, hogy odalenn hideg van, ne tegye, hiszen a szobák egységesen 18 fokosak, így kellemes közérzetet biztosítanak. A fényűzésnek ezt a furcsa formáját meg kell fizetnie az extrém látogatóknak, ugyanis egy éjszaka ára átszámítva 140 000 forintba kerül.

Káprázatos hotelszobák


La Maison des Champs Elysées, Franciaország, Párizs

Maison Martin Margiela tervezőnő újragondolta a lakosztály fogalmát, és megalkotta ezt az eklektikus “vidám szobát”. A bohém és hagyományos elemeket is felvonultató szoba a tervező szerint a barátság és a szerelem ünneplésére szolgál.

Káprázatos hotelszobák


Arte Luise Kunsthotel, Németország, Berlin

A hotel különböző koncepciójú szobáin összesen 50 művész dolgozott. Ebből az egyik, egy Kehl nevezetű berlini képregényművész egy konzol játék egy szobáját teremtette meg a geekeknek. A falaktól kezdve a bútorokon át az ágy lábáig minden egy képregény lapjaira kívánkozik, a mesés kalandot pedig mindössze 15 000 forintért élhetik át a vendégek.

Káprázatos hotelszobák


Au Vieux Panier, Franciaország, Marseille

Egy Tilt nevezetű graffitiművész gondolt egy nagyot, és óvatosan kettéválasztott egy szobát, amelynek egyik része a letisztultságot és egyszerűséget képviseli, a másik része viszont a káoszt és a pánikot. A graffitivel borított részt egy éles vonallal választotta el a letisztulttól, és olyan részletekre is ügyelt, hogy a vonalra eső tükör fele vagy a cserepesvirág egyik oldala is össze legyen graffitizve. Ha itt szállnánk meg, akkor egy hosszú éjszaka után lehet, hogy azt hinnénk, egy kortárs múzeum egyik termében ébredtünk.

Káprázatos hotelszobák


Fox Hotel, Dánia, Koppenhága

Rossz idő esetén a kempingezni vágyóknak nyújt megoldást ez az ausztrál design alapján létrehozott, természet ihlette szoba, ahol a sátoros ágy mellett még az erdei állatkák is helyet kaptak a fákkal teli falon. A sátortáboros hangulatot az esti órákban a kempinglámpák fokozzák.

Káprázatos hotelszobák


Zsiráf Majorság Hotel, Kenya, Nairobi

A hotel átstrukturálása nemes kezdeményezés volt a tulajdonosok, Jock és Betty Leslie-Melville részéről, akik a veszélyeztetett Rothschild zsiráfok megmentését és védelmét tűzték ki célul. A kenyai hotel érdekessége, hogy zsiráfok köszöntik a reggelizni és vacsorázni vágyó turistákat. Az étkezőben bedughatják a fejüket a számukra kialakított ablakon, és elcsenhetnek a vendég tányérjáról pár mangódarabot, vagy éppen megcsiklandozhatják őt a nyelvükkel.

Káprázatos hotelszobák


Grand Hotel de Kromme Raake, Hollandia, Eenrum

A világ legkisebb hotelének tartják a holland “Óriás Hotelt”, ami ezzel a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. Jellegzetessége, hogy csupán egyetlen kis szoba található benne. Az art deco stílusban kialakított szobában több híresség is aludt már, többek között a holland király és felesége.

Káprázatos hotelszobák


Madonna Inn, Kalifornia, San Luis Obispo

Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki könnyen megirigyelhetné ezt a kőből és sziklából kifaragott ősemberbarlangot, amely a civilizációtól elzártan található. A feltöltődésre vágyó főemlősök bepillanthatnak elődeik kőről pattintott életstílusába, az élményt olyan részletek tetézik, mint az őskori állatok tappancsnyomai, a sziklató vagy a kőkorszaki klub. A rusztikus barlang fő jellegzetessége a sziklából kifaragott zuhanyzó, amely felett mesterséges vízesés csobog.

Káprázatos hotelszobák


Poseidon Undersea Resort, Fidzsi-szigetek

Az elit kalandvágyóknak remek helyet kínál a valaha épített legnagyobb tenger alatti luxushotel, amely egy hétre 3,5 millió forintot kér az exkluzív szolgáltatásokért és a gazdag tengeri élet megcsodálásáért. Az átlátszó kupolás szobák 27 m mélyen találhatók a tenger alatt. A kilátáshoz egy egyedi korallkert is tartozik, egy nyomógomb segítségével pedig a trópusi halakat is lehet etetni. Akinek ez a látvány nem elég, igénybe veheti a négyszemélyes tengeralattjárót is egy kisebb körútra.

Káprázatos hotelszobák


Hotel De Glace, Kanada, Québec

A hóból és jégből készült igluk minden évben csupán 3 hónapon át, januártól márciusig várják azokat, akik távol szeretnének maradni a nyüzsgő külvilágtól, és varázslatos környezetben szeretnének feltöltődni. A tűz és a jég találkozása is különleges, hiszen a hideg szobák speciális kandallókkal vannak felszerelve. A vendégek a jégből kifaragott ágyukhoz speciális hálózsákot kapnak, hogy ne fázzanak. Feltöltődésképp pedig a meleg jakuzziban, vagy pedig a jégbárban időzhetnek.

Káprázatos hotelszobák


La Reserve, Franciaország, Párizs

Karl Lagerfeld, az ismert divattervező úgy tűnik, odavan a finom csokikért. A Magnum jégkrém csapatával, és Patrick Roger csokoládéművésszel gondoltak egy nagyot, és egy csokoládé ihletésű lakosztályt rendeztek be. Az ágy, a bútorok, a könyvespolc, a szőnyeg, az éjjeliszekrény mind-mind finoman illatozó csokiból készült, amelynek súlya 1,5 tonna volt. Az ágyon Lagerfeld múzsája, Babtiste Giabiconi fekszik tetőtől talpig csokiban, Magnummal a kezében. Lagerfeld ezzel az alkotással a hagyományos francia hatást szerette volna a modernnel összeolvasztani. Sikerült neki!

Káprázatos hotelszobák


Hotel Fox, Dánia, Koppenhága

Ez a hely akár az alpesi Svájcban is lehetne, ahol kinézve az ablakon a távolban a hófödte hegyeket, közelebbről pedig a zöld réten legelő állatokat látja az ember. Viszont a hely nem Svájcban van, hanem Dániában, ahol huszonegy művész képzeletére bízták a hotel szobái stílusának megálmodását, az övék a korábban bemutatott sátras szoba is.

Káprázatos hotelszobák


Hotel Seven, Franciaország, Párizs

A 007-es ügynök által inspirált hely egy igazi legénylakás is lehetne. A vintage, elegáns és futurisztikus stílusú lakosztályban az elektronikus széftől kezdve a görög gőzkabinon át a pisztoly alakú lámpáig és aranyozott wc-ig sok mindent találhatunk, majd 135 000 forintért. A repertoárból pedig nem hiányozhat a James Bond összes része dvd-n.

Káprázatos hotelszobák


Blue Line Room, Kanada, Toronto

Ultraszexi szoba, amibe a kortárs grafika és a modern technológia is beszivárgott. Az egyik különlegessége a színek kontrasztos kiválasztása (mélykék és magenta), a másik a falon és az ágyneműn futó fehér vonal, ami sziluetteket rajzol ki. Ágyneműt aszerint választhatunk, hogy nőt, melltartót, bugyit vagy éppen pisztolyt szeretnénk látni rajta. A speciális falak pedig lehetővé teszik, hogy saját digitális videókat készíthessenek a vendégek, amelyeket később bármilyen háttérrel megszerkeszthetnek.

Káprázatos hotelszobák


Igloo Village Finnország, Lappföld

A Lappföldön az üvegből és jégből felépített Iglu Falu egyedinek számít az egész világon. A decembertől áprilisig nyitva tartó igluk tökéletes kilátást ahhoz, hogy innen csodálják a vendégek az északi fényt az ágyban fekve, kellemes szobahőmérsékleten.

Káprázatos hotelszobák

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top