Utazás

70 emeletes Krisna-templomot emelnek Indiában

A vallási célú felhőkarcoló – amelyhez helikopter-leszállóhely is tartozik – a tervek szerint India legnagyobb szentélye lesz.
Forrás: godwallpaper.in
Forrás: godwallpaper.in

Hetvenemeletes Krisna-templomot építenek az észak-indiai Uttar Prades államban lévő Vrindávan zarándokhelyen. A 213 méter magas hindu templom a remények szerint ráirányítja a figyelmet Vrindávanra, ahol Krisna a hagyomány szerint a gyermekkorát töltötte. A több mint 25 hektáron elterülő épületnek egy helikopter-leszállóhelye is lesz, továbbá szállást fog adni az ide érkező híveknek, és a tervek szerint otthont számos kulturális fesztiválnak és vallási programnak.

Az építészeti csodaként jellemzett Vrindavan Chandrodaya Mandir a nágara stílust és a modern építészet jegyeit fogja vegyíteni. Az ősi szövegek szerint Krisna előszeretettel időzött a környező erdőségekben, ezért a templomot övező területet újrafásították. Az alapkőletételt ünneplő ceremóniát a hét végén, a tavaszköszöntő, ősi holi fesztiválhoz igazítva tartották Vrindávanban.

A hárommilliárd rúpiába (11 milliárd forint) kerülő szentélyt öt év alatt tervezik felépíteni.

Forrás: godwallpaper.in
Forrás: godwallpaper.in

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top