Utazás

Tulipánország: varázslatos virágoskert Hollandiában

Megnyitotta kapuit a Hollandiában található Keukenhof nevű varázslatos hely, ahova, szerintem, életében egyszer mindenkinek el kellene mennie – írja bloggerünk. Hogy miért? Nézd meg a képeket!

Hogy mit is takar ez a név? Egy óriási virágoskertet teli gyönyörűbbnél gyönyörűbb és különlegesebbnél különlegesebb tulipánokkal, jácintokkal, nárciszokkal. Tavaly májusban volt szerencsém ellátogatni ide, és úgy jöttem ki, hogy ide még visszatérek legalább egyszer. Ha bárki megkérdezne, hogy mi az a hely, ahol szíves-örömest lennék, az egyértelműen Keukenhof. Ráadásul minden évben megújul, ahogy bezár májusban, a virágok elnyílása után, a lelkes kertészek felszedik a hagymákat, és kezdik a kert felkészítését a következő szezonra. Óriási munka lehet, de hálás feladat, mert a végeredmény egy tündérország…

És mivel nincsenek szavak, amelyek visszaadnák a hely atmoszféráját, amelyekkel le lehetne írni azokat a fényeket, színeket, illatokat, érzéseket, ezért nem is próbálkozom holmi erőltetett tájképfestéssel, inkább mutatok néhány képet, hogy lássátok, micsoda mesehely ez, ahol nincsenek egymás lábára taposó őrjöngő turisták, nincsen lökdösődés, türelmetlenkedés, csak mosolygás, kedvesség, nyugodtság, és rengeteg-rengeteg virág.

Tulipánország

 

A többi csodálatos képet a Süteményeskert blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top