Utazás

6 tipp, hogyan nyaralj utazási irodák nélkül

A Világgazdaság információi szerint a legtöbb külföldi turista egyénileg – vagyis nem utazási iroda közreműködésével – érkezik Magyarországra. Ma már minden adott ahhoz, hogy 2 óra alatt otthonról megszervezzük a nyaralásunkat, legyen szó a legolcsóbb repülőjegyről vagy az útikönyv beszerzéséről. Íme 6 internetes oldal, ami segít ebben.

1. A legkedvezőbb fapados ajánlatok

Ha a legfontosabb szempont a nyaralásnál az, hogy a lehető legolcsóbban hozzájuss a fapados jegyhez, akkor használod a fapados.hu keresőt. Szinte az összes, Budapestről elérhető légitársaság járatait megtalálod, regisztrálás után pedig 5 perc alatt megveheted a jegyet.

2. A legjobb szállások Magyarországon és a környező országokban.

13 500 szállás közül választhatsz a szallas.hu oldalon, és foglalási díj nélkül tervezheted meg a belföldi nyaralásodat. Emellett már Horvátországban, Ausztriában, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában is találhattok kedvező áron szállásokat.

3. Bérelj szállást a helybéliektől

Airbnb, ami olcsóbb, mint a szálloda vagy az apartmanház, és még az adott országot is jobban megismerheted, mivel egy helybéli otthonában szállsz meg. Ha például New Yorkba utaznál, akkor ezek alapján választhatod ki, hogy a város mely részén laknál szívesen: “Remek közlekedés”; “New York-iak imádják”; “ahol pezseg az éjszakai élet”…

4. A világ összes vonatjárata

Szerkesztőségünk egyik tagja idén vonattal készül nekiindulni Olaszországnak. Ő fedezte fel a seat61.com oldalt, ahol a világ szinte minden nagyobb városa közül kiválaszthatjuk az úticélt. És részletes leírással, linkkel segítenek abban, hogy megtervezzük a vonatozást, és megvegyük a jegyet.

5. Kéne egy könyv

És most nemcsak arra gondolunk, hogy a repülőút alatt végre elolvashatod a sokak által dicsért, sokak által szidott A szürke ötven árnyalatát, hanem egy jó útikönyvre. Vedd meg előre, online, akciósan a polc.hu-ról.

6. Tengerre magyar!

Az óceánjáró utazásokat sem kell ügynökségen keresztül lefoglalnod. Ezen az oldalon például szinte bármilyen hajójáratot megtalálsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top