Utazás

3 csodálatos kerékpárút Európában

Biciklivel a világ körül? Nem is rossz ötlet. Kezdésnek nézzünk meg 3 különleges kerékpárutat Európa országaiban!

Ausztria

Gyönyörűen kiépített és kitáblázott bicikliutak, csodálatos, soha meg nem unható táj és a kerékpárosokat mindenben kiszolgáló infrastruktúra – ennél többet nem is kívánhatnánk egy biciklitúrához. Ha nem szeretjük a megerőltető túrát, válasszunk a folyómenti utak közül, amelyek teljes szakaszán ritkán fordulnak elő emelkedők, és még azok sem túl nagyok.

3 csodálatos kerékpárút Európában

 

Az R11-es jelzésű Rába menti kerékpárút (Raabtalradweg) Kelet-Stájerországban, a Rába almenlandi forrásánál kezdődik, ahol lenyűgőző a csend és nyugalom. Csobbanjunk egyet Passail élménystrandjánál, majd tegyünk egy kis kitérőt Arzbergbe, a régió egyetlen még látogatható ezüstbányájába. Ezután szelíd, szőlős- és almáskertekkel teli dombokon vezet az utunk, majd Weiz mellett ismét a föld alá mehetünk: Ausztria egyik legrégebbi cseppkőbarlangjába.

Edelsbachban nézzük meg a különc világgépet, ami Franz Gsellmann életműve: ezernél is több színes kis szerkentyű összjátéka, melyeket bolhapiacokon és ócskavastelepeken szerzett be. Utunkat folytatva egy csodálatos tóvidékhez érkezünk Kirchbergnél. A tavak elhelyezkedése madártávlatban egy rózsára emlékeztet, ezért is kapta  a Tavirózsa-fürdő elnevezést. A gyerekek is lelkesebben tekernek, ha tudják, hogy várja őket a Styrassic Park 75 dinóval, és egy mini-vidámparkkal.

Érdemes felkaptatni a vulkanikus hegyormon álló Riegersburg lovagvárához is, ahol még egy boszikiállítást is megnézhetünk. Az összesen 112 km hosszú túra Szentgotthárdnál ér véget, ahol a termálfürdőben lazíthatjuk el megfáradt tagjainkat.

Az útvonalon olyan családi vendégházakban szállhatunk meg egy-egy éjszakára, ahol a biciklinket is szívesen látják: zárt részben tárolhatjuk, szervizelhetjük és elkészítik a másnapi útra való elemózsiánkat is. Útközben pedig kóstoljuk meg a híres stájer tökmagolajat vagy együnk egy almáspitét vaníliaszósszal. raabtal-radweg.at

3 csodálatos kerékpárút Európában
 
3 csodálatos kerékpárút Európában

 

Nézd meg a franciaországi és az olasz bicikliutakat is az Utazz másképp blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top