Utazás

Különleges szállodák kalandvágyóknak

Unalmasnak találsz egy hétköznapi hotelt? Manapság már rengeteg izgalmas szálláshelyet választhatsz helyette. Megszállhatsz jégszállóban vagy lehet víz alatti rezidenciád... Következzék néhány különlegesség!

Free Spirit gömbök, Vancouver-sziget, Kanada

A fára építhető házak teljesen új megközelítését láthatjuk a Vancouver-szigeten található, ősfákból álló erdőben. Az öt hektáros területen látható Free Spirit gömbök három hüvelyk vastagságúak (anyaguk cédrus, luc vagy üvegszál), három és öt méter közötti magasságban függesztik fel őket, lépcsők segítségével érhetők el a levegőben.

Különleges szállodák kalandvágyóknak

 

A fűtött enteriőr meglepően kényelmes – és akár  iPod dokkoló állomással is fel van szerelve. A szél miatt nem tökéletesen mozdulatlan az építmény, ezért tengeri betegségre való hajlammal ne béreljük ki. Ugyanakkor jó hír, hogy medve vagy más vadállat nem tehet kárt benne. Csak 16 éven felüliek szállhatnak meg itt, viszont nyitva áll az év tizenkét hónapjában.

Különleges szállodák kalandvágyóknak

 

Das Park Hotel, Ausztria

Kényelmes online foglalással és “mindenki annyit fizet, amennyire értékeli a szolgáltatást” rendszerrel működik német nyelvterületen a csőhotel (Das Park Hotel). A hozzánk legközelebbi Ausztriában, Ottenheimben, a Rodl folyó partján található. A nagy betoncsövekben meglepően kényelmes, kabinszerű mikrohotelt találunk, még 220 voltos aljazatot is, hogy feltölthessük a kameránkat vagy a mobilunkat. Májustól októberig tart nyitva. Arról nem találtam információt, hogy a tisztálkodás kérdését hogy oldják meg, bár arra biztatnak mindenkit, hogy ne felejtse otthon a saját tisztálkodóeszközeit.

Különleges szállodák kalandvágyóknak

 

Nine Hours, Kyoto, Japán

A Nine Hours Kyoto, Japán nem szobákat, hanem két méter mély, 1,25 m széles és 80 cm magas kapszulákat kínál, elnevezéséhez híven kilenc óra tartózkodásra:  hét óra alvás- és fürdőidő, valamint egy óra pihenés.

Különleges szállodák kalandvágyóknak

 

A klausztrofóbiások dönthetnek úgy, hogy több időt töltenek az öltözőben, és kevesebbet a kapszulában. Bármilyen furcsának tűnik, a vendégek 93 százaléka elégedetten hagyja el a szállodát.

Különleges szállodák kalandvágyóknak

 

Még több meghökkentő szálláshely a Kalandozó magyarok blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top