Utazás

Termálfürdők, amelyekről még nem is hallottál

Rengeteg termálfürdő működik az országban. Mégis az ember hajlamos azt hinni, hogy mindet ismeri. Azonban van jó néhány olyan kisebb fürdőhely, amelyekről talán kevesebbet hallani, sokszor ezeket csak a közvetlen környékükön élők ismerik. Pedig Hévízen, Hajdúszoboszlón és Zalakaroson kívül is van fürdőélet. Ezekből mutatunk most néhányat.

Dévaványai termálfürdő

A Békés megyében található település fürdőjéről egyszer már megemlékeztünk. Méghozzá annak kapcsán, hogy valószínűleg az ország egyik legolcsóbb termálfürdőjéről van szó. A dévaványai fürdő az ismertség szempontjából már csak azért sincs könnyű helyzetben, mert a környékén számos, náluk nagyobb fürdőhely található: Gyomaendrőd, Szarvas, Túrkeve, Kisújszállás.

Termálfürdők, amelyekről még nem is hallottál

 

Marcali termálfürdő

A Balatontól mindössze 14 kilométerre délre található ez a település. Sokan valószínűleg erről nem is tudnak. Pedig akik nyáron a déli part nyugati felén üdülnek és kifognak egy hűvösebb időszakot, azoknak jó választás lehet ez a termálvizes fürdőhely.

Termálfürdők, amelyekről még nem is hallottál

 

Hegykői termálfürdő

Az osztrák határ közvetlen közelében fekvő község valószínűleg Ausztriában és Németországban ismertebbnek számít, mint nálunk. Ebben semmi túlzás nincs. Elég csak megnézni a külföldiek Magyarországon töltött vendégéjszakáiról szóló adatsort, amiből kiderül, hogy körükben 2013-ban Hegykő volt a hatodik legnépszerűbb termálfürdős település. A külföldi vendégéjszakák száma terén Zalakaros megelőzi Hegykőt, viszont olyan ismert üdülőhelyeket utasít maga mögé a kisközség, mint Harkány vagy Gyula.

Termálfürdők, amelyekről még nem is hallottál

 

Még több kevésbé ismert termálfürdő a Termál & Fürdő blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top