Utazás

Nem megy szabira Ferenc pápa

Bár júliusban nem tart kihallgatásokat az egyházfő, a munkatempója nem csökken.

Július elsejétől augusztusig a világ legjobb vezetőjének megválasztott Ferenc pápa nem tart audienciát, és szeptemberig felfüggeszti a reggeli misék bemutatását is a Szent Márta-házban. A Szent Péter téren minden szerdán tartott általános kihallgatások augusztusban indulnak újra.

Tavalyhoz hasonlóan Ferenc pápa idén sem vesz ki magának nyári “szabadságot”, pedig nagyon fáradt. Egész nyáron a Vatikánban dolgozik a római kánikulában. Pihenése annyiból áll csak, hogy néhány hétre lemond az audienciákról és a minden reggel 7 órakor vatikáni szálláshelyén, a Szent Márta-házban bemutatott misékről.

A 77 éves Ferenc pápa munkatempója azonban egyáltalán nem csökken. Az egyházfő – aki nemrégen egy ifjú párral selfie-zett – keddtől péntekig a vatikáni reformokkal megbízott nyolctagú bíborosi tanáccsal egyeztet, szombaton az olasz Molise tartományba látogat el, vasárnap a kiskorúak védelmére kinevezett vatikáni bizottsággal, július 7-én pedig a papok által elkövetett szexuális visszaélések áldozataival találkozik.

A Vatikán enyhíteni szeretné a Ferenc pápára nehezedő munkaterhet. Felmerült annak a lehetősége is, hogy csökkentik a püspököknek a pápánál tett látogatásainak számát.

12 laza pápai pillanat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top