Utazás

Csodaszép helyen nősül meg Djokovic

Wimbledoni győzelme után most másfajta kihívás előtt áll a szerb teniszező: szerdán feleségül veszi menyasszonyát, Jelena Risticet.

A világelső teniszezőnek – aki egyébként bőkezű adományozó – és kedvesének kétnapos lakodalmát a montenegrói Sveti Stefan sziget egy luxusvillájában tartják a média teljes kizárásával. A Budvától 5 kilométerre fekvő szigetet napok óta nem lehet megközelíteni, az esküvőnek helyet adó Királynő Strandot (Kraljicina Plaza) biztonsági őrök tömege őrzi, szerdán és csütörtökön pedig több hajó is cirkál majd a sziget körül, hogy az illetéktelen behatolókat távol tartsa. A villa személyzetének, a biztonsági őröknek és a zenészeknek is titoktartási szerződést kellett aláírniuk, valamint nem vihetnek be telefont és fényképezőgépet a szigetre.

Bár kevés információ szivárgott ki Djokovicék nagy napjáról, a lapok máris az évszázad esküvőjének nevezik azt. Hivatalosan annyit lehet tudni, hogy mindössze 150 vendéget hívtak meg, főleg családtagokat, a teniszező barátokon kívül más híresség nem lesz jelen. Az is biztosra vehető, hogy a nászajándékokon sem ámul majd a világ, a pár ugyanis kijelentette: semmilyen ajándékot sem hajlandó elfogadni, az arra szánt pénzt utalják át a Novak Djokovic Alapnak, és azt később jótékony célra fordítják.

Djokovic és kedvese
Djokovic és kedvese

Az esküvői menüt is teljes titok övezi, a kiszivárgott információk szerint azonban mindenképpen terítékre kerülnek a hagyományos szerb ételek, a kajmak (sózott, sűrű tejszín), a prsut (szárított sonka), az ajvár, a báránysült, a pljeskavica és a csevap.

A pár a nászéjszakát a luxusvilla legnagyobb (165 négyzetméteres) apartmanjában tölti majd, amelynek ára egy éjszakára 3500 euró (átszámítva több mint egymillió forint).

Djokovic és menyasszonya 8 év ismeretség után mondja ki a boldogító igent, késő ősszel pedig első gyermekük is megszületik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top