Utazás

Nyaralásra fel! Andalúziai kalandok

A Costa de la Luz, magyarul a "fény partja" a napfényes Andalúzia egyik üdülőterülete (a déli tartomány másik három partvidéke a Costa del Almería, a Costa del Sol és a Costa Tropical). Fedezzük fel együtt!

A Costa de la Luz Cádiz és Huelva tartományok tengerpartjait foglalja magába, a Guadiana folyóig tart. Főleg spanyolok nyaralnak itt, bár az utóbbi években külföldi, leginkább francia és német turisták körében is egyre népszerűbb. Ez a spanyolországi rész ugyanakkor a magyarok körében szinte teljesen ismeretlen, az utazási irodák közül is kevés szervez ide utat. Legnagyobb attrakciójának romlatlan, védett természeti szépségei számítanak, többek között a Donana Nemzeti Park és a La Brena y Marismas del Barbate természeti park.

Andalúziai kalandok

A Costa de la Luz Európa legdélebbi romlatlan partvidéke, a kontinens egyik legféltettebb titka, a “valódi Spanyolország” egy szelete. Még ma is beépítetlennek számít, nélkülözi a magas szállodákat – kilométereken át romlatlan, homokos strandok láthatók. Azoknak ajánlom, akik Európa egyik utolsó beépítetlen, természetes tengerparti övezetét szeretnék látni, nem pedig a népszerű tömegnyaralóhelyeket.

Andalúziai kalandok

Cádiznak megszámlálhatatlanul sok műemléke, történelmi kincse és nevezetessége van. Egyik legismertebb látnivalója a szemet gyönyörködtető, fehér katedrális. 1776-ban, Vincento Acero tervei alapján neoklasszicista stílusban épült egy 1260-ban emelt, de 1596-ban leégett katedrális helyére. A Plaza de la Cathedralon, ahol a cádizi katedrális áll, egy 1635-ben épült barokk templom is található.

Andalúziai kalandok

Tudj meg még többet és nézd meg a többi képet is a Dolce vita blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top