Utazás

Újabb titokzatos gigalyukakat fedeztek fel Szibériában – fotó

Egyesek szerint földönkívüliek keze nyoma, mások szerint eltévedt rakéták állhatnak a rejtély mögött.

Két újabb, ismeretlen eredetű krátert fedeztek fel Szibériában, alig néhány héttel azután, hogy egy hasonló, hatalmas mélyedésre bukkantak a területen. A 15, valamint a több mint 4 méter átmérőjű lyukakat rénszarvaspásztorok fedezték fel a Jamal- és a Tajmir-félszigeteken.

Forrás: Sploid
Forrás: Sploid

A kráterek eredetére vonatkozó elméletek a meteorit-becsapódástól kezdve az eltévedt rakétákon át egészen a földönkívüliekig, illetve a föld alatti gázrobbanásig terjednek. A kutatók szerint azonban alapos vizsgálatokra van szükség a lyukak keletkezésének meghatározásához.

Az orosz állami televízió a közelmúltban számolt be egy hatalmas lyukról, amelyet a helyiek által “a világ végeként” emlegetett Jamal-félszigeten fedeztek fel, ahol a hőmérséklet -50 fok alatt mozog, és a Nap alig kel fel a téli hónapokban. Nemrég orosz tudományos expedíció érkezett a “jamali fekete lyukként” elhíresült első mélyedéshez, amely nagyjából 70 méter mély, és egy jeges tó van az alján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top