nlc.hu
Utazás
Repülőgépekkel védenék a fürdőzőket Olaszországban

Repülőgépekkel védenék a fürdőzőket Olaszországban

A nyaralók biztonságára felügyelő, szükség esetén segítséget hozó pilóta nélküli repülőgépek bevetését tervezik a nyáron az olaszországi Toscana tengerpartján.

Jelenleg folynak a tesztek a Versilio nevű drónnal, amely képes meghatározni egy ember helyét a tengerben és vészhelyzet esetén mentőövet dobni neki.
 A berendezést videokamerával, rádiórendszerrel és hangosbeszélővel szerelték fel, ezek segítségével a vízi mentők kapcsolatot tarthatnak a bajbajutottakkal, közölhetik velük például, hogy már úton van a segítség, amivel megelőzhető, hogy a mentendő személyek pánikba essenek.

A “fürdőmestert” bevetnék megelőzésre is: a tervek szerint a strandok fölött cirkálna, és visszatérésre szólítaná fel a tengerbe túlságosan bemerészkedő fürdőzőket.

A fürdőzők biztonságára felügyelő drónt elsőként Forte dei Marmi üdülőváros egyik strandján próbálják ki élesben. Olaszországban egyre több feladatra alkalmaznak pilóta nélküli repülő szerkezeteket. Toscanában például ilyen eszközökkel figyelik a szőlő érését a chianti borvidéken. Egy római cég pedig őrző-védő szolgálatok számára, a torinói Nimbus vállalat tömegrendezvények, például koncertek megfigyelésére fejlesztett ki drónokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top