Utazás

A pilótafülkében szelfizett a potyautas

Egy férfi kijátszotta a kolozsvári repülőtér biztonsági rendszerét, és felszállt a Londonba tartó járatra, hogy meglátogathassa a szerelmét. Nem mindennapi módon bukott le...

A férfi a repülőtéren egy a csomagoknak szánt helyiségbe lopakodott be, majd kitört egy ablakot, így ki tudott jutni a repülőgépek parkolóhelyére, ahol felszállt a repülésre előkészített gépre. Talán el is jutott volna Londonig, ha sikerül elbújnia, de úgy döntött, előbb meglátogatja a pilótafülkét. A biztonsági szolgálat az okostelefonja vakujának villanására lett figyelmes, amikor éppen szelfiket készített, hogy másoknak is megmutathassa, hol járt.

David Ciceo, a kolozsvári Avram Iancu Repülőtér igazgatója a repülőgép karbantartóit és a légitársaságot tette felelőssé a történtekért, és belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Az incidens miatt a Wizz Air társaság Kolozsvár–London járata félórás késéssel indulhatott el. A potyautast átadták a rendőrségnek, ahol azzal magyarázta a történteket, hogy nem kapott már jegyet a londoni járatra, és mindenképpen utazni szeretett volna. A hatóságok úgy ítélték meg, nincs ok az őrizetbe vételére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top