Utazás

A világ legszebb és legveszélyesebb ösvényei

Nem tudom, más hogy van vele, én sajnos félek a nagy magasságtól és a nagy mélységtől, de szívesen nézegetem azokat a félelmetes fotókat, amelyek a világ legveszélyesebbnek tartott gyalogösvényeiről vagy autóútjairól készültek. Mint például a következők:

1. Királyok ösvénye (El Camino del Rey, Spanyolország)

Miután már emberéletet is követelt a XIII. Alfonz király által 1921-ben megnyitott út, halálösvényként is emlegetik a Dél-Spanyolországban található 1,2 kilométer hosszú hegyi utat. Malaga város önkormányzata és az andalúz kormány közösen viseli az 5 millió eurós felújítási költséget, hogy biztonságosabbá tegye a nyaktörő sétákat.

A világ legszebb és legveszélyesebb ösvényei

2. Grand Pacific Drive, Ausztrália

A világ egyik legszebb autóútja az ausztrál tengerpart mentén több mint 600 méter tengerszint feletti magasságban létrehozott Grand Pacific Drive. Sydney-től mindössze 45 percnyire található délre, lélegzetelállító kilátás nyílik a lenyűgöző tengerpartra a 132 km hosszú szakaszon. A Royal National Parktól indul, a világ második legrégebbi legrégebbi nemzeti parkjától, majd a part menti sziklák, tengerparti falvak és a fehér homokos strandok között vezet, míg eljut híres  Sea Cliff Bridge-hez.

A világ legszebb és legveszélyesebb ösvényei

3. Karakoram autóút (Pakisztán és Kína határán)

A világ legmagasabban haladó nemzetközi autóútja Pakisztánt és Kínát köti össze. Majdnem 30 esztendőn keresztül építették, és közel ezer ember (főként építőmunkás) lelte itt halálát (többnyire földcsuszamlás következtében). Itt található a világ legmagasabban fekvő határátkelőhelye, a Kundzseráb-hágó (4693 méter).

A világ legszebb és legveszélyesebb ösvényei
Ismerd meg a többit is a Kalandozó magyarok blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top