Utazás

5 családbarát tengerparti strand Horvátországban

Nem könnyű családostul nyaralni a tengerparton. A legtöbb magyar Horvátországot célozza meg. Nekik segítünk azzal, hogy szuper családbarát strandokat mutatunk. Így könnyebb lesz a szervezés.

1. Makarska Riviera

A majdnem 2 kilométer hosszúságú homokos tengerpartjáról híres horvátországi üdülőhely több mint 2750 óra napsütést élvez minden évben, ezért júliustól szeptemberig mind a levegő, mind a kristálytiszta tenger hőmérséklete 20 fok fölött van. A fokozatosan mélyülő, a partoknál sekély vizű strandok a kisgyermekek számára is ideálisak lehetnek, azonban a teljes, 60 kilométert felölelő sziklás és kavicsos öblök és partszakaszok az úszásban jártasabb nagyobbak számára jelenthetnek kellemes szórakozást. A 15 ezer fős lakosú Makarska város strandja elnyerte a Kék Zászló minősítést, tehát itt sem lehet panasz a víz tisztaságára vagy a part felszereltségére (ingyenes tusolók 20-30 méterenként, napágyak, éttermek, kávézók teljes kínálata). Természetesen minden szórakozás megtalálható itt: bungee jumping, vízi bicikli, csúszda és az elmaradhatatlan óriási gumijátékok (az ár nem olcsó, de megfizethető, és általában fél órára értendő). Érdemes még kipróbálni a környéken a fenyőerdővel szegélyezett brelai Punta Ratát is, melyet a világ 10 legszebb strandja közé választottak, ahol kipróbálhatjuk a homokröplabdát, a teniszt, a parasailinget, a banánt és a fánkot.

Programajánlat: Látogatás Európa egyik legnagyobb kagylómúzeumában a ferences kolostor alagsorában (Makarska városa).

Megnézem
Összes kép (1)

2. Medulin

Pulától nem messze, az Isztriai-félsziget déli részén találhatjuk a hazánkból is viszonylag gyorsan és könnyen megközelíthető lassan, fokozatosan mélyülő homokos strandot. Az enyhe lejtésű part az úszni nem tudó kicsik számára is biztonságos. A csúszdák nagy népszerűségnek örvendenek itt, és közkedvelt a picigin elnevezésű vízi labdajáték is. Természetesen itt is találunk vízi játszóteret a gyerekeknek a már ismert óriás gumijátékokkal, melyeken ugrálni és játszani is lehet. A vidék különlegessége még, hogy a strandot apró szigetek veszik körül.

Programajánlat: A pulai amfiteátrum és akvárium megtekintése.

Megnézem
Összes kép (1)

Még több cikk Horvátországról!

3. Rab szigete

A gyermekes családok paradicsomának kikiáltott Lopar sekély, homokos tengerpartja, a Paradicsom-part nemcsak a biztonságos pancsolást teszi lehetővé, de ideális homokvárépítésre, labdázásra egyaránt, sőt a csónakázást és vízi játékokat is ki lehet próbálni. Hűvösebb idő esetén pedig a négycsillagos San Marino kemping játszószobái, biztonságos játszóterei, színpadi gyermekelőadásai, diszkói várják a kicsiket, akiket képzett és gyakorlott animátorok szórakoztatnak.

Programajánlat: Érdemes kirándulni a kampori búvárbázisra, ahol magyar oktatóval búvárkodhatnak a gyerekek, és még polipot is láthatnak!

Megnézem
Összes kép (1)

4. Zaton

Zadartól 13 kilométerre nyugatra található Zaton másfél kilométer hosszú, homokos strandja. Ugyanakkor lehet teniszezni, kipróbálni a picigint, pingpongozni, röplabdázni, sőt minigolfozni is. A kicsiknek izgalmas élményt nyújtanak a vízi csúszdák és a kifejezetten számukra készült élménypark, felfújható műanyag jéghegy játszótér.

Programajánlat:  Kirándulás a Kornati, a Plitvice Lakes, Krka vagy Paklenica Nemzeti Parkba, ami az egész családnak maradandó élményt jelent majd.

Megnézem
Összes kép (1)

5. Korčula szigete

Horvátország egyik legszebb homokos strandja Korčula szigetén a Vela Przina, amely a szőlőskertekkel körülvett Lumbarda faluban, egy békés öbölben található, mintegy hat kilométer távolságra Korčula városától. A víz itt is kristálytiszta és sekély, a gyerekek és a fiatalok kedvelt szórakozása a homokvárépítés, strandröplabda és a picigin. Bár a vízi játékok nagy része hiányzik, a kisgyermekes családok a nyugodt és biztonságos pihenés miatt előszeretettel választják ezt a nagyon finom, szemcsés homokkal borított öblöt.

Programajánlat: Az egész család izgalmasnak találná az itteni híres kardtáncot, érdemes megtekinteni.

Megnézem
Összes kép (1)

Milyen különleges programokat kínálnak Horvátország különböző pontjain?

A gyerekek lovagolni, búvárkodni, szörfözni vagy festeni tanulhatnak, szarvasgomba-vadászatra indulhatnak, ellátogathatnak a kilenc világítótoronyba és a világ legkisebb városába, Humba. Medvéket és pillangókat csodálhatnak meg a nemzeti parkokban, ahol akár kisvonaton és hajón is utazhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top