Utazás

Íme a francia csokimousse receptje, amire mindig vágytál!

Mennyei csokoládés édességre vágysz? Most a konyhádba varázsolhatod Franciaországot egy kis adag csokimousse erejéig. Szuper receptet hoztunk nektek.

Csokimousse (Mousse au chocolat)

A Mousse au chocolate-ről az első írásos feljegyzések az 1800-as évekből származnak. Leginkább a csokipudinghoz hasonlítják, viszont ezt a franciák – érthető módon – kikérik maguknak. A csokimousse sós és édes verzióban is isteni. Minél minőségibb mousse-t szeretnénk készíteni, annál többet kell adni az alapanyagok színvonalára.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 250 g minőségi étcsokoládé (60-70%-os)
  • 30 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • 1 evőkanál szeszes ital (rum, konyak…)

Elkészítése:

  • A csokoládét olvaszd fel vízgőz felett. A tűzről levéve add hozzá a vajat és keverd jól el.
  • Tedd félre hűlni.
  • A tojásfehérjéket verd nagyon kemény habbá.
  • A tojássárgákat és a rumot add hozzá a vajjal elkevert csokoládéhoz, és keverd el jól a cukorral együtt.
  • Ebbe a csokis masszába forgasd bele óvatosan a felvert fehérjét, hogy ne törjön nagyon össze.
  • Tedd a krémet szép poharakba vagy salátástálkákba, és pihentesd hűtőszekrényben 3-4 órán át a fogyasztás előtt.
  • Ízesítheted ízlés szerint reszelt narancshéjjal, csiliporral, kávéval… ezeket a fűszereket azonban az elkészítésnél mindig az olvadt csokihoz keverd hozzá, a vajjal egy időben.
Íme a francia csokoládékrém recept, amire mindig vágytál

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top